1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kepez’den Yağmur Suyu Drenaj Hattı Çalışması Başladı
Beşiktaş Saldırısını TAK Üstlendi

Beşiktaş Saldırısını TAK Üstlendi

İstanbul Vodafone Arena Stadyumu ve Maçka’daki bombalı saldırıları Kürdistan Özgürlük Şahinleri / TAK üstlendi.

A+A-

İstanbul Beşiktaş’da dün akşam düzenlenen bombalı saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (Teyrêbazên Azadiya Kürdistan / TAK) üstlendi.

Açıklamada “10 Aralık 2016 tarihinde saat 22:30’da İstanbul Vodafone Arena Stadyumu ve Maçka’daki eş zamanlı eylemi Ş. Tirej İntikam Timimiz gerçekleştirmiştir” denildi.

TAK açıklamasında “100’e yakın polis öldürüldüğü, yüzlercesinin de yaralandığı” öne sürüldü. Saldırı’da bugün öğle saatlerinde İçişleri Bakın Süleyman Soylu’nun yaptığı resmi açıklamaya göre 30’u polis 38 kişi hayatını kaybetti.

TAK eylemi yapan üyelerinin isimlerini önümüzdeki günlerde açıklayacağını da duyurdu.

Açıklamada sivillerin öldürülmesine dair bir açıklama yapılmadı; ancak “Türk Halkı TAK’ın direk hedefi değildir. Nitekim Ş. Tirej İntikam Timi büyük bir titizlikle bu eylemi gerçekleştirmiştir” denildi.

TAK saldırı gerkçesini şöyle duyurdu “Başkan Apo’nun tutsaklığı devam ederken, TC-AKP faşizmi Kürdistan’da her gün analara işkence yaparken, genç kızların cenazeleriyle oynarken, çocukları katlederken Türkiye’de rahat bir yaşamın sürdürülebileceği beklenmemelidir”.

TAK'ın eylemleri

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) en son 23 Aralık 2015'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apronunda meydana gelen patlamalarınıüstlenmişti. TAK açıklamasında bu saldırının 2011’de girdikleri eylemsizliğin sonu olarak ilan etmişti.

TAK daha önceki yıllarda şu eylemleri üstlenmişti:

  • 17 Temmuz 2005’de 5 turist, bir polis memuru öldüğü, 34 kişi yaralandığı Aydın Kuşadası'nda turistleri taşıyan minibüse ve bir hafta sonra İzmir Çeşme'de çöpe bırakılan bombanın patlamalar.
  • 23 Mayıs 2007’de 7 kişinin öldüğü 102 kişinin yaralandığı Ankara Ulus Anafartalar çarşısındaki patlama.
  • 10 Haziran 2007 İstanbul Bakırköy'de 31 kişinin yaralanması ile sonuçlanan patlama.
  • 8 Haziran 2007 İstanbul Küçükçekmece'de 15 polisin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı.
  • 22 Haziran 2010'da İstanbul Halkalı'da askeri lojman yakınlarında askeri personel taşıyan servisin geçişi sırasında meydana gelen patlama.
  • 31 Ekim 2010’da 32 kişinin yaralandığı İstanbul Taksim'de polis noktasına saldırı.
  • 26 Ağustos 2011’da Antalya Konyaaltı plajı ile 28 Ağustos'ta Kemer halk plajındaki 6 kişinin yaralandığı patlamalar.
  • 20 Eylül 2011'de Ankara Kızılay’da üç kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı.
  • 17 Şubat 2016'da Ankara’da  Genelkurmay binası önündeki askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen, 28 kişinin öldürüldüğü, 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı.
  • 13 Mart 2016'da Ankara, Kızılay Güvenpark’ta düzenlenen, 37 kişinin öldürüldüğü bombalı saldırı,
  • 7 Haziran 2016'da İstanbul, Vezneciler’de polis otobüsüne dönük gerçekleştirilen ve altısı polis 11 kişinin öldüğü bombalı saldırı.
  • 28 Nisan 2016'da Bursa’da Ulu Cami'nin batı kapısında gerçekleşen, intihar saldırganının öldüğü, 20 kişinin yaralandığı saldırı.
  • 6 Ekim 2016'da Yenibosna Bahçelievler’de 10 kişinin yaralandığı saldırı.
  • 4 Kasım 2016'da Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinin bulunduğu ek bina yakınlarında dokuzu sivil, ikisi polis toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırı. (Reuters haber ajansı bu saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini duyurmuştu.)
  • 7 Ekim 2016'da İstanbul Yenibosna Bahçelievler'de gerçekleşen ve 10 kişinin yaralandığı saldırı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.