1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beşar Esad 'Deprem Bölgesi'nde
Beşar Esad 'Deprem Bölgesi'nde

Beşar Esad 'Deprem Bölgesi'nde

Suriye Devlet Başkanı Esad ilk kez depremden etkilenen bölgelere gitti. Halep'e giden Esad ve eşi Esma Esad bir hastanede yaralıları ziyaret etti.

A+A-

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki çifte depremin büyük can ve mal kaybına yol açtığı Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad ilk kez deprem bölgesine ziyarette bulundu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Beşar Esad ile eşi Esma Esad, Halep Üniversitesi Hastanesi'nde depremde yaralananları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Suriye resmi haber ajansı SANA ziyarette çekilen fotoğrafları servis etti.

Esma Esad Halep'te depremde yaralananları ziyaret etti 

suriye-001.jpg

3 BİN 377 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BELİRTİLİYOR

Suriye'de İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus illerinde arama kurtarma çalışmaları 6 Şubat'tan bu yana sürüyor. Suriye'de Esad hükümetinin ve silahlı muhalefetin kontrolündeki kuzeybatı bölgelerde arama kurtarma çalışmaları yürüten Beyaz Miğferler'in yaptıkları son açıklamaların toplamına göre depremde 3 bin 377 kişi depremde öldü.

SURİYE'NİN KUZEYBATISI'NA NE KADAR YARDIM ULAŞTI?

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) bugün yaptığı açıklamada 14 adet insani yardım taşıyan kamyonun Türkiye üzerinden Suriye'ye girdiğini açıkladı.

Battaniye, elektrikli ısıtıcı, çadır ve diğer yardım malzemelerini taşıyan kamyonların silahlı muhalefetin kontrolündeki İdlib'e gideceği açıklandı. Dün Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bal el Hava Sınır Kapısı'ndan 6 kamyonluk ilk insani yardım Birleşmiş Milletler tarafından bölgeye ulaştırılmıştı. Ancak Beyaz Miğferler yardımın depremden önce planlandığını ve profesyonel kurtarma ekipmanları içermediğini savunarak yardımın çok yetersiz olduğunu açıklamıştı.

Diğer yandan Dünya Gıda Programı (WFP) ise kuzeybatı Suriye'de gıda stoklarının tükenmeye başladığını söyledi. WFP bölgedeki nüfusun yüzde 90'ının insani yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bölgede yaklaşık 4 milyon kişi yaşıyor.

SINIR KAPILARINI AÇABİLİR

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili ise Türkiye'nin Suriye hükümetinin kontrolünde olan bölgelere doğrudan yardım ulaştırılabilmesi için hükümetin kontrolündeki bölgelere olan sınır kapılarını açmayı düşündüğünü söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili Hatay'dan Suriye hükümetinin kontrolündeki Lazkiye'ye açılan bir sınır kapısı ile silahlı muhalefetin kontrolündeki İdlib'e açılan bir diğer sınır kapısının da açılabileceğini söyledi. Yetkili " Yayladağı- Keseb sınırı kapısını açma planları var. Yardım buradan hükümetin kontrolündeki alanlara gidebilir" dedi. Aynı yetkili ayrıca "İdlib'e ve depremin tamamen dümdüz ettiği bölgelere BM yardımının ulaşmasını sağlayacak başka bir kapı açılması için görüşmeler ve planlama devam ediyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler