1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Belediye Ekipleri Güçlükle ÇALIŞIYOR
Belediye Ekipleri Güçlükle ÇALIŞIYOR

Belediye Ekipleri Güçlükle ÇALIŞIYOR

Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, donan toprakta kazı çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

A+A-

Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, donan toprakta kazı çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Kars’ta son günlerde etkisini artıran şiddetli soğuklar toprağın da bir metre donmasına neden oldu. Dün geceyi de eksi 22 ile tamamlayan Kars’ta donan toprak özellikle de Fen İşleri ekiplerini zora soktu.

Baca muayenesi ve diğer kazılarda akla-karayı seçen ekipler yaz mevsiminde 30 dakikada bitirdikleri işlerini şimdi ise 3-4 saatte ancak tamamlayabiliyorlar. Uzayan sadece zaman olmuyor, araç ve gereçlerde zarar görebiliyor. Buz tutan toprağa değil kazma vurmak, kepçenin havalı kompresörü bile işlemiyor.

22 yıllık kepçe operatörü Mürsel Arslan, her yıl genellikle de Ocak aylarında toprağın bir metreye yakın donduğunu bu nedenle de kazı yapmakta zorlandıklarını söyledi. Arslan, “Don olduğundan dolayı sık sık hortum patlıyor. Piston kapasını patlattık iki defa. Burada da tamiri olmuyor ve Erzurum’a göndermek zorunda kalıyoruz. Bu da zaman kaybına neden oluyor. Ağır kış şartları olsa bile vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürü Onay Arslan da, kazı çalışmaları sırasında araç ve gereçlerinde zarar gördüğünü belirterek, “Bu aylarda çalışmak oldukça zor. Hem araçlarımız donmuş toprağı kazımakta zorlanıyor hem de işçilerimiz soğuktan zarar görüyor. Geceleri aşırı soğuklar, gündüzleri de eksi 15’leri buluyor. Hissedilen soğuk daha fazla. Yaklaşık 1 metreküplük kazı yapabilmek için 3 saat çalışmamız lazım. Dolayısıyla burada araçlarımız bile donuyor. Burada da muayene bacalarımız var. Üzerleri kapanmış ve onları bulmak için kazı yapıyoruz fakat gördüğünüz gibi kepçe bile işlemiyor. Bacaları bulup kontrol etmemiz gerekiyor. Eksi 20 derecede çalışmak bizleri ciddi anlamda etkiliyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.