BDPli Altan Tandan Türban TEKLİFİ

BDP'li Altan Tan'dan Türban TEKLİFİ

BDP'li Altan Tan, 28 Şubat dönemindeki davaların düşmesi ile okullarda ve kamusal alanda türbanın serbest bırakılması için iki kanun teklifi verdi.

A+A-

BDP'li Altan Tan, 28 Şubat dönemindeki davaların düşmesi ile okullarda ve kamusal alanda türbanın serbest bırakılması için iki kanun teklifi verdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, verdiği iki kanun teklifi hakkında TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

AA'nın haberine göre, 28 Şubat döneminde binlerce kişiye ceza verildiğini ileri süren Tan, ''Bugün ortaya çıktı ki o tarihte işledikleri suçlarla ilgili ciddi bilgi, belge yok. Tamamen keyfi, ideolojik, tek yanlı, laik, ulusalcı, Kemalist anlayışla bu insanlar mağdur edildi'' dedi.

Sicilleri bozular için telafi isteyen Tan, ''28 Şubat dönemindeki özellikle İslami kesimle ilgili Kürt meselesiyle bağlantılı olarak hüküm giyen bütün kişilerin yeniden yargılanmasını, bu davaların düşmesini istiyorum'' diye konuştu.

Bu konuda kanun teklifi verdiğini ifade eden Tan, AKP'nin, mağduriyetin ortadan kalkmasını istemesi halinde teklife destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Altan Tan, orta öğretim ve üniversiteler ile kamusal alanda türbanın serbest olması için kanun teklifi verdiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.