1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye'de 45 bin Kürt'e VATANDAŞLIK
BDP Heyeti Kürdistan Bölgesine GİTTİ

BDP Heyeti Kürdistan Bölgesi'ne GİTTİ

BDP milletvekillerinden oluşan bir heyet, Irak'ın Federe Kürdistan Bölgesi'ne gittiler.

A+A-

BDP milletvekillerinden oluşan bir heyet, Erbil'de düzenlenmesi planlanan "Kürt Ulusal Konferansı"na yönelik temaslarda bulunmak üzere Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'ın Federe Kürdistan Bölgesi'ne geçti.

Silopi'ye gelen BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Adana Milletvekili Murat Bozlak, Silopi Belediyesi'ni ziyaret etti.

PolitiKARS'ın edindiği bilgilere göre, burada açıklama yapan BDP Milletvekili Birtane, Irak'ın Federe Kürdistan Bölgesi'ne yapacakları gezinin 4 gün süreceğini belirterek, "Ziyarette Erbil'de düzenlenmesi planlanan Kürt ulusal konferansı ile ilgili görüşmeler gerçekleştireceğiz. KDP, YNK ve Goran Hareketi'nin üst düzey temsilcileri, diğer siyasi parti yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları düzeyinde ziyaretlerimiz olacak. Bu kapsamda Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesel yönetiminin başkanı Mesut Barzani ile de görüşeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından, heyet Habur Sınır Kapısından Irak'a geçiş yaptı.

Haberin Devamı

Birtane: Ulusal Kongre İçin Hewler (Erbil)'deyiz

Irak'ın Federe Kürdistan Bölgesi'nde iki gündür temaslarını sürdüren BDP heyeti, Kürdistan Parlamentosu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyet adına basına açıklamada bulunan Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, ziyaret amaçlarının Ulusal Kongre'nin yapılması için bilgi almak ve tarafları teşvik etmek olduğunu söyledi.

Erbil (Hewler)'e dün akşam gelen ve aralarında BDP'li Mülkiye Birtane, Murat Bozlak ve Özdal Üçer'den oluşan heyet, bugün Kürdistan Parlamenterler Birliği'ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basına açıklamada bulunan Mülkiye Birtane, artık Kürtlerin Kürdistani bir ortak tutum belirlemesi için gerekli koşulların oluştuğunu ve ortak strateji olmadan hareket etmemeleri gerektiğini söyledi. Ulusal Kongre'nin çok önemli olduğunu ve bu nedenle Mesut Barzani'nin de buna değindiğini belirten Birtane, Ulusal Kongre için bilgi almak ve tarafları teşvik etmek için ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kürdistan Parlamenterler Birliği Başkanı Nimet Abdullah da, Birlik olarak bu konuda hazırlık yaptıklarını ve bu bağlamda her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını açıkladı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.