1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. BDDK’dan ’Promosyon’ Uyarısı
BDDK’dan ’Promosyon’ Uyarısı

BDDK’dan ’Promosyon’ Uyarısı

BDDK, kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtan, banka ve PTT müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak promosyon verecekleri söylemleri olan şahıslara karşı uyardı.

A+A-

BDDK, kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtan, banka ve PTT müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak promosyon verecekleri, para iadesi yapacakları gibi benzer söylemleri olan şahıslara karşı uyardı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtan, banka ve PTT müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak promosyon verecekleri, para iadesi yapacakları gibi benzer söylemleri olan şahıslara karşı uyardı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği üzere, emeklilere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan emekli maaşı ödemeleri, bu Kurum ile bankalar ve PTT arasında yapılan ödeme protokolleri çerçevesinde yürütülmekte, bu protokoller uyarınca yapılacak ödemelerin yanı sıra, bankalar ve PTT tarafından ilgililere ’promosyon’ adı verilen nakdi ek mali imkanlar da sağlanabilmektedir.

Bu kapsamda, kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtan, banka ve PTT müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak promosyon vereceklerini, para iadesi yapacaklarını, banka hesaplarında sorun olduğunu söyleyerek bu sorunları gidereceklerini ve benzeri söylemlerle, müşteri bilgilerinin güncellenmesi gerektiğini belirten, bu yolla kişisel bilgileri, bankacılık işlemlerinde kullanılan herhangi bir şifreyi veya cep telefonunu gönderilen şifreyi talep eden şahıslara itibar edilmemelidir.

Olası bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgilerin ve şifre bilgilerinin korunması hususunda azami dikkat ve özen gösterilmesi önem arz etmektedir".

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.