1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım Düştü, Fabrika Alev Aldı
'Bayram Tatili'nin Trafik Bilançosu

'Bayram Tatili'nin Trafik Bilançosu

Kurban bayramı ve idari izinle toplam 10 güne çıkan tatil süresince meydana gelen 165 kaza'da 113 kişi hayatını kaybetti. En çok kaza dönüş yollarında gerçekleşti.

A+A-

İdari izinle birlikte toplam 10 günlük tatile dönüşen Kurban Bayramı süresince meydana gelen 165 kazada 113 kişi hayatını kaybederken 497 kişi ise bu kazalarda yaralandı.

En çok ölümlü kazanın özellikle bayram tatili sonrası eve dönüşlerde olduğu trafik dehşetinin gün gün bilanço şöyle oluştu:
* 25 Ağustos Cuma günü mesainin bittiği saat 18.00 sıralarından sonra Bolu'da 2, Edirne, Sakarya, Konya ve Muğla'da meydana gelen toplam 6 kazada, 3 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı.

* 26 Ağustos Cumartesi günü ise İstanbul, Bolu ve Konya'da 2'şer, Aydın, Niğde, Kırıkkale, Çorum, Kocaeli, Gaziantep ve Isparta'da 13 kaza oldu. Bu kazalarda 8 kişi öldü, 41 kişi de yaralandı.
* 27 Ağustos Pazar günü ise 13 kaza meydana geldi. 2'si Siirt'te, Çorum, Sakarya, Antalya, Yalova, Kilis, Adana, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Manisa, Gaziantep, İzmir'deki kazalarda, 6 kişi öldü, 48 kişi de yaralandı.
* 28 Ağustos Pazartesi günü, 2'si Çorum, Bartın, Zonguldak, Denizli, Sakarya, Gaziantep, Kırıkkale, Burdur, Aksaray ve İstanbul'da meydana gelen 11 ayrı kazada, 9 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı.
* 29 Ağustos Salı günü ise Kocaeli'de 3, Bartın, Antalya, Tekirdağ, Rize, İzmir, Kayseri, Karabük, Samsun, Trabzon, Niğde ve Bolu'da toplam 14 kaza oldu, 12 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı.
* 30 Ağustos Çarşamba günü Kastamonu ve Tokat'ta 2'şer, Aydın, Bursa, Şanlıurfa, Edirne, Balıkesir, Çorum, Kocaeli, Denizli, Manisa, Bilecik, Samsun, Adıyaman, Gaziantep, Konya ve İstanbul'da meydana gelen toplam 19 kazada, 10 kişi öldü, 78 kişi yaralandı.
* Arife günü olan 31 Ağustos Perşembe günü Samsun'da 3, Karabük, Bursa, Sakarya, Çorum, İzmir ve Kocaeli'de 2'şer, Sivas, Adana, Gaziantep, Elazığ, Amasya, Trabzon, Kayseri, Ordu, Aydın, Konya, Karaman, Adıyaman, İstanbul ve Şanlıurfa'da meydana gelen 29 kazada, 15 kişi öldü, 77 kişi yaralandı.
* Kurban Bayramı'nın 1'inci günü olan 1 Eylül Cuma günü, Samsun, Bolu ve Gaziantep'te 2'şer, Zonguldak, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Burdur, İzmir, Aksaray ve Adıyaman'da meydana gelen toplam 16 kazada, 7 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.
* Kurban Bayramı'nın 2'nci günü olan 2 Eylül Cumartesi günü, Şanlıurfa, Antalya, Tekirdağ, Karaman, Sakarya, Amasya, Balıkesir ve Malatya'da meydana gelen 9 kazada, 16 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.
* Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü olan 3 Eylül Pazar günü Adıyaman'da 5, Edirne ve Sinop'ta 2'şer, Mardin, Tokat, Düzce, Isparta, Kayseri, Konya, Tekirdağ, Ağrı, Denizli ve Aydın'da meydana gelen 17 kazada, 16 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı.
* Kurban Bayramı'nın 4'üncü günü ve 10 günlük tatilin son günü olan 4 Eylül Pazartesi günü saat gece yarısına kadar,meydana gelen 18 kazada ise 11 kişi öldü, 67 kişi de yaralandı.
Böylece bayram tatili süresince meydana gelen 165 kazada ölü sayısı 113, yaralı sayısı ise 497'ye ulaştı. 


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.