1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda
Başbakan Yıldırım: "Sekiz Kişi Hayatını Kaybetti"

Başbakan Yıldırım: "Sekiz Kişi Hayatını Kaybetti"

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’daki bombalı saldırısıyla ilgili olarak, "Sekiz kişi hayatını kaybetti" dedi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’daki bombalı saldırısıyla ilgili olarak, "Sekiz kişi hayatını kaybetti" dedi. HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasını da değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Yapılan işlem hukuk içerisinde yapılan bir işlemdir" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen IMO Dünya Denizcilik Günü yan etkinliği programının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Diyarbakır’daki bombalı saldırısıyla ilgili olarak Yıldırım, "Maalesef sekiz civarında Diyarbakır’da bölücü terör örgütü yapacağını yaptı. Alçak iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Sabahın erken saatlerinde çevik kuvvetin konuşlandığı noktaya vatandaşların da işine giden olduğu, çocukların olduğu noktada bomba yüklü araç patlatıldı. Sekiz vefat var. İki polis var, bir teknisyen var, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirildi. 100’ün üzerinde yaralıdan 93’ü taburcu oldu. Yedisi tedavi altında. Terörü şiddetle lanetliyoruz. Diyarbakır’da hiçbir şeyden haberi olmayan masum vatandaşlarımıza şehrin huzurunu sağlayan polislerimize yapılan bu insanlık dışı alçakça saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyoruz" dedi.

HDP’lilerin gözaltına alınmasını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Milletimiz biliyor ki Türkiye bir hukuk devleti, hukukun önünde hiç kimsenin geçiş üstünlüğü yok. Yapılan işlem hukuk içerisinde yapılan bir işlemdir. Yani daha önce mahkemeler dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar. Bunlardan HDP milletvekilleri dışında tamamı gitmiş ifadesini vermiş. Yasal süreç devam etmektedir. HDP’den bir tanesi gitmişti. 54 tanesi bu çağrıya uymamıştır. Hukukun üstünlüğünü tanımamışlardır. Yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir. Gözaltı işlemi bu şekilde gerçekleşmiştir" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını da değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Seçimle gelen seçimle gider onda hiç kimsenin itirazı olamaz. Seçimle gelip terörle içiçe girenler elbette bunların hesabını vermelidir. Kastettiği bugünkü savcılığın yaptığı işlemse sayın Kılıçdaroğlu iki şeyi birbiriyle karıştırıyor. Terörle siyaseti milli iradeyi birbirine karıştırmamak lazım. Seçimle geldiniz vatandaşın hayatını kolaylaştırdınız. Bir dahaki seçimde ya devam edersiniz ya da göreviniz sona erer. Buradaki olay farklıdır. Buradaki iş tamamen yargısal faaliyettir. Seçilmiş olmasına rağmen terörle birlikte hareket eden terörü teşvik edenler,cesaretlendirenler, lojistik destek verenler, bu tutumlarıyla nedeniyle dokunulmazlıkları anayasa değişikliğiyle sona erdirilen milletvekilleri hakkında hukuki işlemdir. Bu konunun net olarak ortaya konması gerekir. Vatandaşın kafasını karıştırmaya hacet yok" dedi.

Başbakan Yıldırım, "Her gün aynı çağrıyı yapıyorlar. Masum insanların, vatandaşın güvenliğini sağlamaya çalışan polisin üzerine tonlarca bombayı patlatan kendi yandaşlarına bu çağrıyı yapsınlar. Ne bölge halkı ne milletimiz bunların çağrısına kulak vermiyor. Terörle gidecek hiçbir yer yok. Türkiye terörle olan mücadelesini amansız bir şekilde sürdürülecek. Kaçtıkları yere kadar kovalayacak, bütün vatandaşlarımız vatan toprağımızın her köşesinde rahatça seyahate edebilecek, iş güç sahibi olabilecek, can ve mal güvenliğini yüzde yüz temin edilinceye kadar güvenlik güçlerimize yönelik her türlü silahlı mücadele sona erinceye kadar terörle ilgili operasyonlarımız hız kesmeden kırsalda, şehirde var gücüyle devam edecek. Siyaset suç işlemenin bir kalkanı olamaz. Siz siyaseti suç işlemek için bir güvence olarak görürseniz, büyük yanlış içerisinde olursunuz Türkiye bir hukuk devleti. Sayın Bahçeli, Sayın Baykal, Sayın Kılıçdaroğlu ifade veriyorsa, HDP’liler de gidip ifadeleri verecek bu kadar basit bundan kaçındığınız zaman doğacak sonuçtan da şikayet etmemeniz gerekir. Hukukun üstünlüğü esastır. Üstünlerin hukuku geçersizdir" dedi.

Sosyal medyaya erişimin sağlanamadığı sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Güvenlik açısında zaman aman bu tip tedbirlere başvurulabilir. Geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edilikten sonra her şey normale döner" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptığını da söyleyen Başbakan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanımızın burada programı var. Bizim de programımız vardı burada. Planlanan bir görüşme değil. burada olduğu için uğradım. kendisine selam verdim. bu gelişmeler hakkında bilgi arzettim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.