1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. AKYAKA

  4. Akyaka’da Eğitim Çalıştayı Düzenlendi
Başarılı Öğretmenler Yurtdışı Gezisiyle Ödüllendirildi

Başarılı Öğretmenler Yurtdışı Gezisiyle Ödüllendirildi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG)’da okullarında eğitim öğretim sezonunun başında belirlenmiş olan hedefe ulaşan öğretmenler yurtdışı gezisine gönderildi.

A+A-

Kars’ta okullarında başarıyı artırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG)’da okullarında eğitim öğretim sezonunun başında belirlenmiş olan hedefe ulaşan öğretmenler yurtdışı gezisine gönderildi.

Proje kapsamında Değirmenköprü, Gülyüzü ve Doğruyol köylerinde görev yapan öğretmen ve idareciler Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Fransa ve Almanya’yı gezdiler, bu ülkelerdeki çeşitli okulları ve kurumları ziyaret ederek bilgi ve becerilerini arttırma fırsatı yakaladılar.

Proje çerçevesinde düzenlenen gezide, idareci ve öğretmenler, yurt dışındaki okulların fiziki durumları, öğrenci düzenleri ve eğitim sistemlerini yakından izleme şansına sahip oldu. Aynı zamanda gelişen dünyayı daha iyi tanıma ve bölgenin eğitim düzeyini daha da iyileştirmesi hadeflenen gezinin olumlu geçtiği belirtildi.

Arpaçay kaymakamı Lokman Önder, söz konusu gezinin, yurt içi ve yurt dışında yürütülen eğitim sistemlerinin karşılaştırılarak, öğretmen ve idarecilere mesleki deneyim ve tecrübelerine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Önder, öğretmenleri ve öğrencileri okullarında TEOG sınavında göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ederek, önümüzdeki yıllarda da başarıyı arttırmak için ve öğretmenleri motive edebilmek için çeşitli hediyelerin ve gezilerin olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.