1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. 230 Kiloluk 'Boz Ayı' Kaza Kurbanı
Baran, KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Oldu

Baran, KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Oldu

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Vedat Baran atandı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Vedat Baran atandı.

Prof. Dr. Vedat Baran'ın Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’na ataması yapıldı.

VEDAT BARAN’IN ÖZGEÇMİŞ:

Eylül-1961 yılı Kars doğumludur. İlk ve orta öğrenimimi Kars’ta tamamladı. Yüksek öğrenimimin ilk basamağı olan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini, 1984 yılında Ankara’da bitirdi. Askerlik görevinden sonra Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi adına Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini Dr. unvanı alarak 1992 yılında tamamladı.

vedat-baran.JPG

Kars’ta 1992 yılında kurulan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Veteriner Cerrah öğretim üyesi olarak halen görevine devam etmekte. Üniversitenin çeşitli birimlerinde yönetici, komisyon üyeliği ve üniversite senatör üyeliği görevlerinde bulundu. Yönetici olarak görev aldığı tüm üniversite birimlerinde kurucu yönetici olarak çalıştı. Üniversitenin ve Kars halkının ortaklığında kurulan Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı (KAKÜV) üyeliği ve vakıf genel sekreterliği görevlerinde bulundu.

Kars’ta ilk defa kurulan özel ilköğretim okulu kurucu koordinatörü. Kars Belediyesi Kent konseyi eğitim komisyonunda görev yaptı. Birçok kongre, panel ve konferanslarda görev aldı. Kongrelerden iki tanesini kongre düzenleme komite üyesi olarak Kars’ta düzenlediler.

Yurtiçi ve yurtdışı 70’e yakın bilimsel yayınım ve editörlü kitaplarda yazarlığı bulunmakta.

AK Parti Siyaset Akademisinden 2013 yılında mezun oldu. İyi derecede İngilizce bilen Vedat Baran evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.