1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Tuncer Bakırhan, Yavaş‘a Asla Oy Vermeyiz!
Tuncer Bakırhan, Yavaş‘a Asla Oy Vermeyiz!

Tuncer Bakırhan, Yavaş‘a Asla Oy Vermeyiz!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda muhalefete asla destek vermeyeceklerini belirtti.

A+A-

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda muhalefete asla destek vermeyeceklerini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin BirGün gazetesine konuştu.

Altılı Masa'nın çıkaracağı ortak aday üzerinden değerlendirme yapan Bakırhan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olması durumunda muhalefete asla destek vermeyeceklerini belirtti.

İLKELERİMİZE TERS DÜŞEN BİR ADAYA OY VERMEYİZ

Bakırhan, "Ankara Belediye Başkanı'nın ismi tartışılıyor. Asla ve kat’a ilkelerimizle ters düşen bir adaya oy vermeyiz. Erdoğan’dan ne farkı var? Kürtlerin, muhalefetin oyunu alabilecek bir aday çıkarmak durumundadır muhalefet. Peşinen söylüyorum, böyle bir tartışmamız yok henüz ama Mansur Yavaş veya ona benzeyen bir adaya asla ve kat'a oy vermeyiz" dedi.

KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARIRIZ

Bakırhan, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili henüz Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde bir tartışmaya girmediklerini” söyledi ve şöyle konuştu: “Ama neden sol, sosyalist, demokrat çevreler iki kötü arasında seçim yapmak zorunda kalsın? Kendi adayımızı çıkarırız. Ankara Belediye Başkanı'nın ismi tartışılıyor. Asla ve kat’a ilkelerimizle ters düşen bir adaya oy vermeyiz. Erdoğan’dan ne farkı var? Nasıl bir niteliğe sahiptir. Türkiye’nin temel sorunlarını çözmeye ilişkin bir inanca iradeye sahip midir? Cumhurbaşkanlığı niteliği taşıyor mu? Neden kötüler arasında seçim yapsın Türkiye?”

NİYE SİCİLİ TARTIŞILAN BİRİNİ TERCİH EDELİM

"Ortaklaşabilirsek demokratik sosyalist çevrelerle bir aday çıkarırız. Brezilya’da Kolombiya’da oluyor burada niye olmasın" diyen Bakırhan, şöyle devam etti:

"İki bloğa mahkum değiliz. Kürtlerin, muhalefetin oyunu alabilecek bir aday çıkarmak durumundadır muhalefet. Peşinen söylüyorum, böyle bir tartışmamız yok henüz ama Mansur Yavaş veya ona benzeyen bir adaya asla ve kat'a oy vermeyiz. Biz Türkiye halkları için iyi şeyler yapma arayışında bir siyasi parti olarak niye sicili olumsuz tartışılan birini tercih edelim? Türkiye’nin devrimci demokrat bir geçmiş var, neden bu ilkelere uygun bir adayı hep beraber çıkarmayalım?"

EHVEN-İ ŞER BİZDE ASLA OLMAZ

"Üç adaylı çıkıldığı durumda, muhalefetin adayı ikinci tura kalırsa HDP açısından tavır bir ehven-i şer tercihi mi olacak yoksa ikisine de destek vermemek mi?" sorsunu da yanıtlayan Bakırhan, şöyle dedi: "Ehven-i şer bizde asla olmaz. Millet ittifakı noktaya getirmesin bizi. Bu olmasın diye uğraşıyoruz. Demokrasi adına dünya kadar bedel ödeyelim sonra kötüler arasında bir seçim mi yapalım? Kimse bizi zorlamasın yanlış yapar. Sizin aracılığınızla da bunu tekrar söyleyelim, kesinlikle HDP’yi ehven-i şer noktasına getirecek bir tutum içerisine girmesinler."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.