1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bağımsız Adaylar Rakibimiz DEĞİL
Tuncer Bakırhan, 'İrademizi Gasp Edenlere' Gereken Cevabı Vereceğiz!

Tuncer Bakırhan, 'İrademizi Gasp Edenlere' Gereken Cevabı Vereceğiz!

Van’da halk buluşmasına katılan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “İrademizi gasp edenlere yerel seçimlerde gereken cevabı vereceğiz” dedi.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın Serhat bölgesinde başlattığı buluşmalar sürüyor. Bakırhan, bugün de Van’da halk buluşmasına katıldı.

Bakırhan, İki Nisan Caddesi üzerinden Musa Anter Parkı’nda kendisini karşılayan partililere seslendi.

ENGELLEMELERE TEPKİ GÖSTERDİ

Bakırhan, yolda karşılaştığı engellemelere vurgu yaparak, “Bunlar Kürt karşıtı, bunlar sistem partileri gelince ses çıkarmayan ama meclisin üçüncü büyük partisi gelince GBT’lerle engellemeye çalışanlar. Ama Van halkı bunlara boyun eğmez. Kürdün iradesini tanıyın artık. Kürdün iradesi yerine kayyım atayarak yenemezsiniz. Van’ın iradesini tanımayanı Van halkı hiç tanımaz” diyerek kayyımlara vurgu yaptı.

Kayyımların kadın, Kürt karşıtı olduğunu söyleyen Bakırhan, “İrademizi gasp edenlere seçimlerde tekrar cevabımızı vereceğiz. Zindanlarda bulunanlara ant olsun ki kayyımları saraya göndereceğiz” dedi.     

bakirhan-van-ziyaret-6-1024x768-jpeg.webp

‘KÜRT İLLERİ BOŞALSIN İSTİYORLAR’

Van’ın uçak seferleri ile ilgili yaşadığı sorunlara da değinen Bakırhan, “İstiyorlar ki Kürt illeri boşalsın. İşsiz kalıp başka yerlere gitsinler. Emin olsunlar ki irademizi gasp edenler, kayyım atayanlar başları önlerinde yaşamaya devam edecekler. Ama Xaçort’taki gençler başları dik yürüyecekler” diye vurguladı.

Sınır kenti olan Van’ın en pahalı mazotu kullandığını vurgulayan Bakırhan, “Açta kalsak yine kayyımları seçtirmeyeceğiz. Van Belediyesi kayyımlardan sonra borçları yüzde yüz katladı. Ama yoksulluk devam ediyor. Yol yok, su yok. Kayyım efendi ne yaptın bu parayı? Yaptıkların yanına kar kalacak sanıyorsan yanılıyorsun” ifadelerini kullandı.

Merkezle birlikte 10 belediyeye kayyım atandığını hatırlatan Bakırhan, “Dilimizden, kültürümüzden, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

bakirhan-van-ziyaret-3-1024x768-jpeg.webp

‘VAN BİR KÜRT KENTİDİR’

Erdoğan’ın seçilmişleri atanmışlara kurban ettiğini ifade eden Bakırhan, seçimi yok sayan bir siyasi iktidarla karşı karşıya olduklarını söyledi. Van’ın bir Kürt kenti olduğunu söyleyen Bakırhan, “Bunu bilerek, bu bilinçle çalışmak zorundayız. Kayyım efendi gelir gelmez konuk evini kapattı, kayyım efendi cadde ve parkların isimlerini değiştirdi. Sen ve senin gibi kayyımlar asla bu topraklarda kalmayacak. Sizin yeriniz saraydır. Van halkı sizi saraylara gönderecek” dedi.

‘AÇLIK GREVLERİNİN SEBEBİ GÜÇLÜ OLMAMAMIZDIR’

Cezaevlerinde başlayan açlık grevlerine değinen Bakırhan, “Bunun sebebi bizim güçlü olmamamızdır. Biz güçlü olsaydık bu grevler olmazdı. Sayın Öcalan üzerinde bulunan tecridin kaldırılması için daha fazla mücadele edip, daha fazla güçlü durmamız gerekiyor” dedi.

İsrail Filistin savaşında hükümetin samimi olmadığını belirten Bakırhan, “Rojava’yı bombalayan AKP Filistin için ağlıyor. Bu ne kadar doğrudur” diye sordu.

Bakırhan Makbule Özer’in tekrar cezaevine gönderilmesini ise, “73 yaşındaki Makbule Özer, hasta bir anne. Ertelenen davasını bugün tekrar onayarak cezaevine gönderdiler. Hangi dinde hangi inançta hangi insanlıkta 80 yaşındaki hasta insanları cezaevine göndermek var?” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.