1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Ağrı’da Tefeci Operasyonu
Bakırhan, Erzurum'da… 29 Gün Sonra Kayyumları Göndereceğiz!

Bakırhan, Erzurum'da… 29 Gün Sonra Kayyumları Göndereceğiz!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Erzurum’un Karayazı, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde gerçekleştirilen halk buluşmalarına katıldı.

A+A-

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Erzurum'un ilçelerindeki halk buluşmalarına devam ediyor...

Bakırhan, "29 gün sonra kayyumları göndereceğiz ama kayyumların yaptığı yolsuzlukların da mutlaka hesabını soracağız” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Erzurum’un Karayazı, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde gerçekleştirilen halk buluşmalarına katıldı.

Karayazı'da rekor bir oyla kazanacaklarını ifade eden Bakırhan, “Bugün 2 Mart darbesinin yıldönümü. Bu darbeleri kınıyoruz. Ne 2 Mart ne öncesindeki ne de sonrasındakileri tanımayacağız. Karayazı halkı 2 Mart darbesini her seferinde iradesini iktidara taşıyarak cevap vermiştir. Çözüm darbeler değil, kayyum atamak değil, halkımızın taleplerini dikkate almaktır. Sizin örnek duruşunuz bir gün mutlaka Türkiye’yi demokratikleştirecektir. Sizin iradeniz olarak seçilen ama cezaevlerine gönderilen arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Onlar merak etmesinler, Karayazı daha çok davasına sahip çıkıyor. DEM birlikte olmak, DEM bu sisteme en iyi cevabı vermektir. Bizi yok sayan sistemin karşısında birlikte mücadele etmektir. Tüm halkımız bu duyarlılıkla hareket etmelidir” dedi.

'KAYYUMLARI SANDIKLARA GÖMECEĞİZ'

Karayazı'nın yoksullukta Türkiye’deki ilçelerde baştan 7’nci olduğunu kaydeden Bakırhan, “’Kürdistan yoktur’ diyenler yoksulluk haritasını önlerine koysunlar zaten Kurdistan haritası çizilmiştir. Karayazı'da uzman doktor yok. 21’inci yüzyılda bir ilçede kadın doğum uzmanı olmaz mı? Evet, Kürtlerin olduğu bir yerde elbette olmaz. Bizim bebeklerimize bile ayrımcılık yapıyorlar. Bunlara bunun hesabını soracağız. Doktor yok, ilaç pahalı, insanlar Erzurum yolunda can veriyorlar. Eğer sağlıkta devrim buysa alın başınıza çalın! Yoksulluk Karayazı'nın kaderi değildir. Belediyelerimizi alarak bu makus talihi yeneceğiz. Bu sistem karşısında direnerek, birleşerek 31 Mart’ta Karayazı'da oy oranı olarak birinci sıraya yerleştireceğiz. kayyumın ve bu sistemin sizin karşısında utanması gerekiyor. 31 Mart’ta kayyumı da kayyumcı zihniyeti de sandıklara gömeceğiz. kayyum; hırsızlık, usulsüzlük, rant, Kürde düşmanlıktır. kayyumı göndermeye 29 gün kaldı. Birlikte, 29 gün sonra kayyumları göndereceğiz ama kayyumların yaptığı yolsuzlukların da mutlaka hesabını soracağız” dedi.

‘KÜRDİSTAN GERÇEKLİĞİNİ DEĞİŞTİREMEYECEKSİNİZ’

Bakırhan, şöyle devam etti: “kayyum ilk olarak dilimizi saldırdı. Hani biz ümmettik, hani biz kardeştik? Kürtçe Japonya’da da konuşulsa bunlar karşı çıkıyor. Yani istiyorlar ki Kürtler Karayazı'da da, Batman’da da Japonya’da da Kürtçe konuşmasın. Sizin bu anlayışınıza lanet olsun. Dün Süleymaniye’de buradan göçmek zorunda kalmış bir doktoru katlettiler. Kürt neredeyse orada katliam var. Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu seçim Süleymaniye’de Kürtleri öldüren, Japonya’da Kürtçe konuşmaya karşı çıkan zihniyetle mücadele seçimdir. Bu saldırıları kınıyoruz. Bu çıkar bir yol yoktur. Cumhurbaşkanı bin yıllardır var olan Kurdistan coğrafyasına teröristan diyor. Biz de diyoruz ki orası teröristan değil Kurdistan’dır, Kurdistan. Ne sizin faili meçhul cinayetleriniz, ne sizin oradaki kontralarınızın yaptığı cinayetleri Kurdistan gerçekliğini değiştirmeyecektir” diye konuştu.

‘ONLARA ÖYLE BİR DERS VERECEĞİZ Kİ…’

Kazanacakları 32 belediyeye kaçak seçmen taşındığını belirten Bakırkan, şöyle devam etti: “Sizinle baş edemeyenler seçmen taşıyorlar. Sizleri uyarıyorum; her sandıkta 3 arkadaşımız olsun, dışarda olan arkadaşlarımızı sandıklara taşıyalım. Geri sayım başladı. Bu kez onlara sandıkta öyle bir ders vereceğiz ki hiçbir zaman unutmayacaklar. Dem dema me ye.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.