1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayramiç’te Orman Yangını
Bakan Tunç Açıkladı.. Eylem Tok ve Oğlu ABD’de Yakalandı!

Bakan Tunç Açıkladı.. Eylem Tok ve Oğlu ABD’de Yakalandı!

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde ölümlü kazaya karışan Timur Cihantimur’u, ABD’ye kaçıran yazar Eylem Tok ve oğlu yakalandı.

A+A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yazar Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin Amerika Birleşik Devletleri’nde yakalandığını duyurdu. 

Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok, yakalandıkları ABD'de tutuklandı. 

Bakan Tunç, “İade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

EYÜPSULTAN’DA TRAJİK KAZA 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart 2024 gece saat 23.50 sıralarında meydana gelen ölümlü trafik kazasında, 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un kullandığı otomobil, yol kenarında arıza yapmış ve tamir edilmeye çalışılan bir ATV’ye çarpmıştı. 

Bu trajik kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, dört kişi de yaralanmıştı. 

eylem-tok.jpeg

KAÇIŞ VE YAKALANMA 

Kaza sonrasında Eylem Tok, oğlu T.C.'yi alarak önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçırmıştı. Kamuoyunun büyük tepkisini çeken bu olay sonrasında, ikili hakkında uluslararası düzeyde yakalanmaları için kırmızı bülten çıkarılmıştı.

ADALET BAKANLIĞI SÜRECİ YAKINDAN İZLİYOR 

Adalet Bakanlığı’nın konuyu yakından takip ettiği ve ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri ile sürekli iletişim halinde olduğu belirtildi. 

Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne yol açan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok, yakalandıkları ABD’de tutuklandı.

DURUŞMA 18 HAZİRAN’DA 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölüme sebebiyet verdikten sonra ABD’ye kaçan Timur Cihantimur ile yazar annesi Eylem Tok’un Boston’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını duyurdu.

Bakan Tunç, “Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran’da yapılacaktır” dedi.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ’UN AÇIKLAMASI 

Bakan Tunç, bu olayın adaletin yerini bulması için atılan adımların bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran'da yapılacaktır. Bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD'den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

İADE TALEBİ VE YAKALAMA SÜRECİ 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok’un Türkiye’nin iade talebi kapsamında ABD’de yakalandığını açıklamıştı.

KAZA NASIL MEYDANA GELDİ? 

Kaza, 1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi’nde meydana gelmişti.

OĞUZ MURAT ACI’NIN ÖLÜMÜ 

Evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Aci, bir ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem almaya çalışmıştı. Diğerleri ise arızalanan motorla ilgilenmişti.

KAÇIŞ VE YAKALANMA 

Kazadan sonra T.C.’nin annesini arayıp yardım istediği, olay yerine gelen yazar Eylem Tok’un oğlunu kendi aracına alarak kaçtığı tespit edilmişti.

EYLEM TOK VE OĞLUNUN KAÇIŞI 

Eylem Tok, oğlunu Mısır’a önce Mısır'a oradan da ABD’ye kaçırmıştı. Tok ve oğlunun New York’ta bir taksiye gülerek binerken çekilen fotoğrafı infial yaratmıştı.

SORUŞTURMA VE İADE SÜRECİ

Olayla ilgili soruşturma sürerken 6 Mart’ta İstanbul başsavcılığı, anne ve oğlunun ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarmıştı.

OLAY

Kaza, 1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi’nde meydana gelmişti.

Üç ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Aci, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş, motorlardan birinin arızalanması üzerine emniyet şeridinde durmuştu.

Evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Aci, bir ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem almaya çalışmıştı. Diğerleri ise arızalanan motorla ilgilenmişti. O sırada aynı yönde seyir halinde olan T.C.’nin yönetimindeki lüks cip, emniyet şeridinde bekleyenlere çarparak sulama kanalına düşmüştü. Kazada Oğuz Murat Aci olay yerinde ölürken, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş yaralanmıştı.

Kazadan sonra T.C.’nin annesini arayıp yardım istediği, olay yerine gelen yazar Eylem Tok’un oğlunu kendi aracına alarak kaçtığı tespit edilmişti. Kazaya karışan lüks cip ise olay yerinde bırakılmıştı. Polisin çalışması sonucu, anne Eylem Tok’un, yaşı tutmadığı için ehliyeti olmayan oğlunu da alarak gece 02.00’de havalimanına gittiği, oradan Mısır’a kaçtıkları belirlenmişti.

Eylem Tok, oğlunu oradan da ABD’ye kaçırmıştı. Tok ve oğlunun New York'ta bir taksiye gülerek binerken çekilen fotoğrafı infial yaratmıştı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken 6 Mart’ta İstanbul başsavcılığı, anne ve oğlunun ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, anne ve oğulun ABD’den iadesinin istendiğini ve gerekli belgelerin iletildiğini söylemişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.