1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bakan Bekir Pakdemirli ‘Af’fını İstedi
Bakan Bekir Pakdemirli ‘Af’fını İstedi

Bakan Bekir Pakdemirli ‘Af’fını İstedi

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden "af talebi" kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı. 

A+A-

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden "af talebi" kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile görevden "af talebi" kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.

PolitiKARS.com'un ajanslardan derlediği bilgilere göre; Resmi Gazete'de tebliğ edilen atama kararı şöyle:

“Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı’na Vahit Kirişci Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır.”

VAHİT KİRİŞÇİ

4 Aralık 1960, Maraş'ta doğumlu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını aynı fakültenin Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesinde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığında teknik eleman olarak çalıştı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995'te doçent, 2001'de profesör olan Kirişci, 22'nci dönemde AK Parti’den Adana Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak, Başkanvekilliği görevini yürüttü. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu ve 23'üncü dönemde aynı göreve yeniden seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.