1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AKP'nin Milletvekili Sayısı DÜŞECEK
Bahçeli: Komisyona Almakla Yetinmeyin..

Bahçeli: Komisyona Almakla Yetinmeyin..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören yasa teklifine tepki göstererek, "AKP'lilere çağrıda bulunuyorum. Komisyona almakla yetinmeyin, tümden geri çekin" dedi.

A+A-

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Salı günkü partisinin grup toplantısında tartışılan önerge, yeni anayasa, eğitim sistemi ve ekonomi üzerine konuştu.

"Hangi hatırı kişilere af vaadediyor"

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

* Geçtiğimiz perşembe gece yarısı, bir grup AKP'li milletvekilinin verdikleri skandal öneriyi o günden bu güne konuşuyoruz. Bir defa bu önergenin safında durmak, çocuklara kıymış sapıkları selamlamak, onlarla aynı kümeye girmek demektir. Bu önergeyi veren AKP'li milletvekillerinin hiç mi vicdanı sızlamadı, yürekleri nasıl el verdi? Söz konusu önerge, tecavüzcülere af vaat etmektedir. İğrenç yaratıklara can simidi uzatılmaktadır. Herkes vicdanını yoklasın; çocuktan gelin olur mu? Cinsel istismar suçlularından mağdur mu çıkar? Şu anda cezaevinde önergenin yasallaşmasını bekleyen ve cinsel istismardan hüküm giymiş hangi hatırlı kişilere, kokuşmuşlara af vaat edilmektedir? AKP'lilere çağrıda bulunuyorum; komisyona almakla yetinmeyin, tümden geri çekin.

"Anayasa değişikliğini makul buluyoruz"

* Bize sunulan taslak metin (anayasa) üzerinde çalışmalarımızı tamamladık. Pek tabii ki değişiklik önerileri arasında onayladıklarımız oldukları kadar itiraz ettiklerimiz vardır. Fiili tıkanıklıkların hukuki müdahaleyle aşacağımızı düşünüyoruz. Partimizi temsilen görevlendirdiğimizin bir arkadaşımızın AKP'li bir arkadaşla görüşmeye geçip, titizlikle çalışıp, orta yol bulacağına inanıyoruz. Anayasa değişikliğini dar kapsamda tutmanın yararlı olacağı kanaatindeyiz. AKP'nin değişiklik önergelerini genel olarak makul biliyoruz, her maddeyi müzakere ederek mutabakata varmak zorundayız. MHP, milletinin sesini duymaktadır.

"Öğretmene güç yetiyor da siyasetçilere niye dokunulmuyor"

* Milli eğitim sistemi resmen yaprak dökümü yaşayıp, on binlerce öğretmen kâh FETÖ'cü, kâh PKK'lı diye suçlanırken Yurtta Sulh Konseyi hakkında milletimize hâlâ bilgilendirme yapılmamıştır. Öğretmene güç yetiyor da, siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor? Bu sulandırmanın, savsaklamanın gayesi nasıl izah edilecektir. Bilmediğimiz bir müdahale mi vardır: Yurtta Sulh Konseyi'nin tepe kadrosunu ne zaman duyacağız, ne zaman idam sehpasına çıkaracağız. 

"Maaşlar eriyor, kötümserlik artıyor"

* CHP düşe kalka, ine çıka PKK'nın bagajı altındadır. CHP'li yöneticiler vatana böldürmeyeceğiz sözünü Adana'ya saklamasınlar, ya birbirlerinin yüzüne söylesinler, cesaretleri varsa HDP'li arkadaşlarına haykırsınlar. Görünen o ki HDP, CHP içine kaçmıştır.

* Fren tutmayan dolar artışı zam ve vergi olarak vatandaşımızı kavrayacaktır. Enflasyon canavarını dizginlenememesi sıkıntı vericidir, orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücünü düşürmekle kalmayıp, yoksulluğu derinleştirmiştir. Maaşlar erimektedir, kötümserlik yayılmaktadır. Cari açık daha da azacak, bütçe açığı tekrar nüksedecektir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.