1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Hakkında Fezleke Olan 138 Milletvekili...
Bahçeli: CHP Bölücülerin Avukatlığına Soyundu

Bahçeli: CHP Bölücülerin Avukatlığına Soyundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekillerinin tutuklanması hakkında yaptığı değerlendirmede HDP’li vekilleri "Türkiye'yi bölmek için yola çıkan kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi maşası" olarak adlandırdı.

Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) HDP’ye destek verdiğini söyledi. Bahçeli’ye göre bu destek “ihanet" anlamına geliyor:

"Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP'nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek olması siyasi tarihimize kara leke olarak geçmiştir. Demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan partilerin, bu koroya katılması izahı zor bir garabet olmuştur. CHP'nin bölücülerin avukatlıklarına soyunması maruz görülemeyecektir."

“Dokunulmazlıkları kaldırıldı"

Bahçeli dokunulmazlığın kaldırıldığını hatırlattı ve "Kaldı ki bunların dokunulmazlığı da kaldırılmıştır. Anayasayı ve hukuku yok sayarak suç işleyen herkes, adalet önünde hesap verecektir. 'Kanunları tanımıyorum' diyenleri yargı önüne çıkartmak devletin asli görevidir. Burası Türkiye'dir. Burada, Kandil hukuku değil Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukuku geçerlidir.”

Yasama faaliyetlerinden çekilme kararı

HDP’nin yasama faaliyetlerinden çekilmesi hakkında ise

"PKK'nın siyasi uzantılarının yasama çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği bir iştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi görevinin başındadır. Hiç kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir” dedi.

Başkanlık sistemi

Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Başkanlık teklifini AK Parti'nin önce size ileteceği şeklinde açıklamalar var, o yönde bir temas oldu mu, teklifle ilgili bir şey ulaştırıldı mı size?" sorusuna Bahçeli, "Şu ana kadar böyle bir gelişme olmadı" yanıtını verdi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı ile görüşmenizde gündeme geldi mi?" sorusu üzerine ise "Bu konular üzerinde durulmadı. Genellikle Suriye, Irak ve dış politika üzerinde değerlendirmeler oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.