1. HABERLER

  2. Bahçeli Büyük Katedral'de NAMAZ KILDI
Bahçeli Büyük Katedral'de NAMAZ KILDI

Bahçeli Büyük Katedral'de NAMAZ KILDI

Devlet Bahçeli liderliğindeki 2 bin MHP'li Kars'ta bulunan Ani Harabeleri'ndeki Fethiye Camii'sinde (Katedral) Cuma namazı kılarak seçim startını verdi.

A+A-
Devlet Bahçeli liderliğindeki 2 bin MHP'li Kars'ta bulunan Ani Harabeleri'ndeki Fethiye Camii'sinde (Büyük Katedral Kilisesi) Cuma namazı kılarak seçim startını verdi.
Seçim çalışmalarının başlangıcı ve Van'daki Akdamar Kilise'sinde yapılan ayine tepki olarak organize edilen toplu Cuma namazı bugün kılındı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 2 bine yakın partilinin katıldığı namazın ardından bir de miting yapıldı.
Ermenistan sınırında bulunan Ani Harabeleri'nde gerçekleştirilen toplu namazı emekli imam olan MHP'li Belediye Meclis üyesi Ferit Yenice kıldırdı.
BAHÇELİ'DEN FETİH ÇAĞRISI!
Bahçeli, "Akdamar’da 95 yıl sonra Ermenilerin, Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra da Rumların ibadet etmeleri için Anadolu’nun fethedilmediğini" söyledi. Demokratikleşme adı altında vatanın teslim edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Bahçeli, “Alparslan olur, Süleyman Şah olur, Fatih gibi Bizans zihniyetine son darbeyi indiririz” dedi.
Devlet Bahçeli, ecdadın Anadolu'yu adaleti, hakkaniyeti ve insaniyeti hedef alan bir yönetimle vatan yaptığını öne sürerek, “Ecdadımız hiç kimseye kökenini, mezhebini sormadı, dinini merak etmedi. Böyle bir ayrım ve ayrıştırmaya girmedi. Aynı gökyüzü altında aynı vatanda dileyen isteyen birlikte yaşamaya karar vermiş olan herkese itibar etti ve Türk milletinin eşit ve onurlu bir üyesi olarak kabul etti. Sultan Alparsalan’ın 1064 yılında köhnemiş Bizans’ın elinden Ani’yi alması, Türk milletinin Anadolu’da sonsuza kadar yaşaması konusunda atılan en büyük adım olmuştur. Bugün bu muhteşem tarih başarısının hatırasını yad ediyoruz. O yüksek ruhun hala var olduğunu, hiçbir gücün sahip olduğumuz tarihi kudretle başa çıkamayacağını duyurmak için toplanmış bulunuyorsunuz" dedi.
Bahçeli, Kars, Ardahan ve Iğdır'da ziyaret ve temaslarda bulunduktan sonra yarın Ankara'ya dönecek.
KİLİSE AYİNLERİNE TEPKİ
MHP Lideri Devlet Bahçeli ise Ahtamar Kilisesi'nde ve Sümela Manastırı'nda gerçekleştirilen ayinlerden sonra Ani'deki Fethiye Camii'nde namaz kılmak için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne başvurmuştu. Başvuru üzerine Bakanlık, Ani Harabeleri'nde namaz kılınmasına izin vermişti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
7 Yorum