1. HABERLER

  2. AJANS HABERLERİ

  3. Alanya’da Otomobilin Çarptığı Motosikletli Hastanede Hayatını Kaybetti
Baharın Müjdecisi İkinci Cemre Suya Düştü

Baharın Müjdecisi İkinci Cemre Suya Düştü

Baharın müjdesi olarak kabul edilen Cemre'nin ilki 20 Şubat'ta havaya, ikincisi ise bugün suya düştü.

A+A-

Baharın müjdesi olarak kabul edilen Cemre'nin ilki 20 Şubat'ta havaya, ikincisi ise bugün suya düştü. Cemre'nin sonuncusu 5 Mart'ta toprağa düşecek. Şubat ayında başlayan ve Mart ayının ilk haftası tamamlanan hava olayının üç evresi de tamamlanmış olacak.

Cemre, Türk kültüründe, ilkbaharın başlamasından önce, sıcaklık artışlarını ifade eden bir tabiat olayı olarak kabul edilir. Geleneksel inanışa göre, cemre havaya, suya ve toprağa olmak üzere üç aşamada düşerek sıcaklık artışları, doğanın uyanışı, havaların ısınması ve tarımsal faaliyetler için elverişli bir ortamın oluşmasına işaret eder.

Baharın Müjdecisi İkinci Cemre Suya Düştü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.