1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. AK Parti’den Kars’ta İftar Yemeği
Babam ve Müvekkilim Neden TUTUKLU

Babam ve Müvekkilim Neden TUTUKLU

Mahmut Alınak'ın oğlu ve avukatı Halit Sinan Alınak, yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

Mahmut Alınak'ın oğlu ve avukatı Halit Sinan Alınak, önceki gün kabul edilen iddianameyi hatırlatarak, "Bu iddianame, Mahmut Alınak'ın 5 aydır en ufak bir delile dahi dayanılmaksızın cezaevinde tutulduğunu göstermektedir" dedi.

Kürt avukatları hedef alan "KCK Operasyonu" kapsamında tutuklanan eski milletvekili Mahmut Alınak'ın oğlu ve avukatı Halit Sinan Alınak, önceki gün İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Mahmut Alınak ile ilgili olarak iddianamede hiçbir delilin bulunmadığına dikkat çeken Avukat Alınak, "Bu iddianame, Mahmut Alınak'ın 5 aydır en ufak bir delile dahi dayanılmaksızın cezaevinde tutulduğunu göstermektedir" dedi.

Avukat Halit Sinan Alınak, müvekilli Mahmut Alınak ile ilgili olarak iddianamade yer alan iddialara ilişkin şu bilgileri verdi:

"İddianamenin 629. sayfasında müvekkilin 'Tarihin Çarmıhında Güneş Ülkesi' adlı kitabını Abdullah Öcalan'a vermesi örgüt üyeliğine delil olarak kullanılmıştır. Müvekkil Mahmut Alınak bir yazardır. Kitabının herkes tarafından okunmasını istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Bu durumdan örgüt üyeliğine delil yaratmak çok manidardır.

İddianamenin 864. sayfasında müvekkilin DTK Daimi Meclis üyesi olduğu iddia edilmiştir. Müvekkil iddia edilen meclise üye değildir ve bu sıfatla hiçbir faaliyeti de olmamıştır. Kaldı ki DTK tabelası legal olarak çalışan resmi bir kuruluştur.

Müvekkilin Akşam Gazetesi yazarı İsmail Nacar ile yaptığı telefon görüşmesi suç delili olarak kabul edilmiştir. Oysa ki bu telefon görüşmesi iyi irdelendiğinde sohbet mahiyetinde olduğu görülecektir. Sohbetin ana teması ise barışın tesisine ilişkindir.

İddianamenin 712. sayfasında, müvekkilim Habertürk TV'de yayınlanacak olan bir programa katılmak için güya Öcalan'dan izin istemiştir. Ses ve görüntü kayıtları ayrıntılı olarak incelendiğinde kesinlikle iddianın asılsız olduğu görülecektir.

Müvekkil, iddianamenin 864. sayfasında, yazmış olduğu makalesindeki birkaç cümle ile suçlanmaktadır. Yani müvekkil Mahmut Alınak adeta 'Makale Teröristi' muamelesi görmektedir.

İddianame de müvekkil Mahmut Alınak'ın İmralı'dan döndükten sonra Asrın Hukuk Bürosu'nda toplantı yapıp görüşme notlarını derleyerek düzenlediği ve bilgisayara yüklediği ileri sürülmüştür. Defalarca belirttik; müvekkil o gün İstanbul'da değil Tekirdağ'daydı. Müvekkil İmralı'dan gece yarısı dönmüş, ertesi sabah yani 12.05.2011 günü İstanbul'dan Tekirdağ'a giderek Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde hükümlü olan Muzaffer Öztürk'le görüşmeye gitmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.