1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nohut Çeşitleri Tarla Günüyle Tanıtıldı
Ehliyeti Olanlara 'Yenileme' Uyarısı… Cezası 12 bin Lira!

Ehliyeti Olanlara 'Yenileme' Uyarısı… Cezası 12 bin Lira!

Eski tip ehliyet kullanan şoförlerin, 2024 yılı sonuna kadar 15 TL'lik ücret karşılığında ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Aksi taktirde bu sürücülere 12 bin TL para cezası uygulanacak.

A+A-

2016 yılından önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi zorunlu hale gelirken, bu yenileme işlemini yapmayanlara 12 bin TL ceza uygulanacağı belirtildi.

B sınıfı ehliyet yenileme süresi için uyarı geldi. 2016 öncesi alınmış ehliyetlerin yenilenmesinin zorunlu hale getirildiği bilgisi verildi. Bu süre içinde işlem yapmayan sürücüler için 2025 yılında ağır para cezalarının uygulanacağı duyuruldu.

Eski tip ehliyet kullanan şoförlerin, 2024 yılı sonuna kadar 15 TL'lik ücret karşılığında ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Aksi taktirde bu sürücülere 12 bin TL para cezası uygulanacak.

15 TL ödeme yapmayan sürücüler 12 bin TL'yi bulan ceza ödemesi yapmak zorunda kalacak. Peki ehliyet yenileme nasıl yapılır?

15 ÖDEMEYENE 12 BİN TL CEZA KESİLECEK

B sınıfı ehliyet sahipleri, belirlenen tarihe kadar 15 TL ödeme yapmaları gerektiği uyarısında bulunuldu. 15 TL ödemediği taktirde 12 Bin TL ceza kesilecek.

EHLİYET YENİLEME NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin bazı belgeleri hazırlaması ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alması gerekiyor.

İşte yenileme işlemi için gerekli olan belgeler:

  • Kimlik kartı veya pasaport
  • Güncel biometrik fotoğraf
  • Geçerli bir sağlık raporu
  • Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)
  • Mevcut ehliyet
  • Adli sicil kaydı
  • Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Bu belgelerle randevu gününde ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir. Unutmayın, eski tip ehliyetlerle 2024 sonrası trafikte yakalanmanın cezası oldukça yüksek ve bu cezaların ilerleyen yıllarda daha da artması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.