1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor’da Bıçaklı Kavga: 1 Ölü
Azerbaycan Askerleri 'Kış Tatbikatı' için Kars'ta

Azerbaycan Askerleri 'Kış Tatbikatı' için Kars'ta

Azerbaycan askerleri, 18 Ocak-2 Şubat tarihleri arasıda düzenlenecek ‘Kış Tatbikatı’ için Kars'a geldi.

A+A-

Azerbaycan askerleri, 18 Ocak-2 Şubat tarihleri arasıda düzenlenecek "Kış Tatbikatı" için Kars'a geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 18 Ocak-2 Şubat tarihleri arasıda, "Kış 2023 Tatbikatı" gerçekleştirecek.

PolitiKARS.com’un Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) derlediği açıklamaya göre; müşterek icra edilecek tatbikat için Azerbaycan askerlerinin Kars'a geldiği bildirildi.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan askeri personelin Kars'a ulaştığı ile yapılan açıklamada, "KIŞ-2023 Tatbikatı'nda görev yapacak olan Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kahraman askerleri Kars'a ulaştı. Kardeşlerimize hoş geldiniz diyor, bir ve beraber olacağımız KIŞ-2023 Tatbikatı'nda başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

TATBİKAT HAKKINDA

18 Ocak-2 Şubat tarihlerinde Kars'ta gerçekleştirilecek Kış 2023 Tatbikatı; 
    •    Müşterek harekatın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, envanterde bulunan, envantere yeni giren veya savunma sanayi firmalarınca geliştirilmekte olan harp silah ve araçlarının performanslarının da denenmesi amaçlanıyor.
    •    Taarruz, hava hücum harekatı, havadan atma harekatı, hava ulaştırma ve lojistik destek faaliyetlerinin yerine getirileceği tatbikatta, tank bölükleri, topçu bataryaları, havan takımlarının yanı sıra keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alacak.
    •    Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin de katılacağı operatif seviyedeki tatbikat olacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler