1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Bakıcı 26. Vergi Haftasını Kutladı
Azadiya Welat Gazetesi KAPATILDI

Azadiya Welat Gazetesi KAPATILDI

Türkiye'de yayın yapan tek Kürtçe gazete olan Azadiya Welat 15 gün süreyle kapatıldı.

A+A-

Türkiye'de yayın yapan tek Kürtçe gazete olan Azadiya Welat 15 gün süreyle kapatıldı. Dokuzuncu kez kapatılan Azadiya Welat'ın basıldığı matbaa da polisler tarafından basıldı.

15 Ağustos 2006'dan bu yana Türkiye'de yayın yapan tek Kürtçe gazete olan Azadiya Welat gazetesi dokuzuncu kez kapatıldı.

15 gün süreyle kapatma cezası verilen ve dokuz çalışanının hala cezaevinde olduğu Azadiya Welat'ın Diyarbakır'da basıldığı matbaa da bugün öğlen saatlerinde polis tarafından basıldı ve gazetenin baskısı durduruldu.

Gerekçe: örgüt propagandası

Fırat haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi, gazetenin 12 Haziran'da yayımlanan sayısında yer verilen haberleri gerekçe göstererek, gazetenin sayılarına el konulmasına ve yayınının da 15 gün süreyle durdurulmasına karar verdi. Mahkeme, gerekçesinde ise, gazetenin "Öcalan çıkmayana kadar gerilla dağdan inmeyecektir" ve "Biz yine diyoruz ki bize katılın birlik olalım" başlıklı haberlerde KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın görüşlerine yer verdiği, "kardeşlik" başlıklı haberde yaşamını yitiren PKK'lilerin kod isimlerinin yer aldığını ve bununla "Örgüt propagandası" yapıldığını iddia etti.

Kararda Basın Kanunu'nun 25/2-3 maddeleri uyarınca gazetenin 12 Haziran sayısı hakkında toplatma ve el koyma kararı veren mahkeme, TMK'nin 6/son maddesi uyarınca Azadiya Welat gazetesine 15 günlük yayın durdurma cezası verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.