Ayşegül Atik Hayatını Kaybetti

Ayşegül Atik Hayatını Kaybetti

Usta tiyatro oyuncusu Ayşegül Atik kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

A+A-

Türkiye tiyatrosunun önemli isimlerinden ve Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi’nin kuruluşundan itibaren Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim elemanı olarak görev yapan Ayşegül Atik dün gece hayatını kaybetti.

En Son Babalar Duyar’da anne rolüne hayat veren Ayşegül Atik, gece 00.10 sularında hayatını kaybetti. Ölüm haberi, meslektaşı, öğretim görevlisi olduğu Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Koordinatörü Çetin Özen tarafından duyuruldu.

Ayşegül Atik’in uzun bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtildi.

DHA’nın geçtiği bilgiye göre ise 72 yaşındaki Atik’in Bodrum’da kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.

AYŞEGÜL ATİK KİMDİR?

Ayşegül Atik 1948 yılında Ankara'da doğdu. Asıl adı Mürşide Ersoy olan oyuncu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Devlet Tiyatrosunda başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı. 1978'de Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı. Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca'yla çeşitli skeçlerde yer aldı. Oyuncu, 'En Son Babalar Duyar, İstanbullu Gelin gibi birçok dizide rol aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.