1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kars Valisi Türker Öksüz Kağızman’da
Ayhan Bilgen Serbest Bırakıldı

Ayhan Bilgen Serbest Bırakıldı

İstanbul’a gitmek üzereyken Ankara’da havalimanında gözaltına alınan HDP Parti Sözcüsü ve Kars milletvekili Ayhan Bilgen serbest bırakıldı.

A+A-

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Sözcücü Ayhan Bilgen, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirilen HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıktı. HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) 6-8 Ekim Kobanê olaylarına ilişkin aldığı karar ve bu olaylara ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle açılan soruşturma kapsamında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla ifade veren Bilgen, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Haberin öncesi..

AYHAN BİLGEN GÖZALTINA ALINDI

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alındı. Twitter hesabından gözaltına alındığını duyuran Bilgen, soruşturma kapsamında Diyarbakır'a götürüleceğini belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı. Gözaltına alınmasını Twitter hesabından duyuran Bilgen, "İstanbul'a gitmek için geldiğim Esenboğa'dan az önce gözaltına alındım! Diyarbakır'a götürüleceğim söyleniyor" dedi. 

Haberin uzantısı...

AYHAN BİLGEN DİYARBAKIR'A GÖTÜRÜLDÜ

Bu sabah Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alınan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır'a getirildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekilli Ayhan Bilgen, partisinin İstanbul Beykoz ilçesinde düzenleyeceği halk toplantısına katılmak üzere gittiği Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alındı. Diyarbakır Savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bilgen, uçakla Diyarbakır'a getirildi. Bilgen, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzerine Diyarbakır Adliyesi'ne götürülecek. 

Bilgen'in, HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) 6-8 Ekim Kobanê olaylarına ilişkin aldığı karar ve bu olaylara ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. 

Dün de HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Altan Tan ve Hüda Kaya aynı soruşturma kapsamında gözaltına alına alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.