1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. GAMP Lisesi 'Kros Şampiyonası’na Katılacak
Ayhan Bilgen HDP'den İstifa Etti

Ayhan Bilgen HDP'den İstifa Etti

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Kars Belediye Eşbaşkanı ve eski milletvekili Ayhan Bilgen, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Kars Belediye Eşbaşkanı ve eski milletvekili Ayhan Bilgen, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; istifa ettiğini Twitter hesabından duyuran Bilgen, “Yolcu yolunda gerek! Uyarı ve eleştirilerimde yanılmayı umuyor, barış ve demokrasi için iyi niyetle, özveriyle mücadele eden herkese başarılar diliyorum” dedi.

Bilgen dün, katıldığı bir tv programında, "HDP'den ayrıldınız mı?" sorusuna "Değerlendiriyorum. Çok uzak olmayan bir tarihte o beklentiye cevap vereceğiz. HDP'ye bir iki gün içerisinde istifamı vereceğim" diye yanıt vermişti.

Beklenen istifasını duyuran Bilgen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “HDP Genel Merkezine; Bireysel beklentilerle değil toplumsal kaygılarla 2007 yılında Binumut adaylığı ile başlayan siyasi birlikteliğimi yine toplumsal kaygılarla sonlandırıyorum. Toplumsal eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin farklı platformlarda yürütülmesine dair duyduğum ihtiyacı parti kurullarına ilettiğim gibi kamuoyu ile de paylaştım.

Birlikte çalışken hangi ilke ve etik değerleri gözettiysem ayrılırken de aynı hassasiyeti gözeteceğimi herkesin bilmesini istiyor HDP üyeliğinden istifa ediyorum. HDP'li gibi gözüken isimler tarafından sosyal medya üzerinden yürütülen iftira, hakaret ve karalama kampanyasının yapacağımız açıklamayla son bulacağını umuyor aksi taktirde kişilik haklarımı savunmak zorunda kalacağımı bilmenizi istiyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler