1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Türk Girişim İş Dünyası Konfederasyonu’nun Gürcistan Gezisi
ATO Seçimini Gürsel Baran Kazandı

ATO Seçimini Gürsel Baran Kazandı

Türkiye'nin ikinci büyük ticaret odası olan Ankara Ticaret Odası (ATO)’nun bugün yapılan seçimleri sonuçlandı.

A+A-

Türkiye'nin ikinci büyük ticaret odası olan Ankara Ticaret Odası (ATO)’nun bugün yapılan seçimleri sonuçlandı. Yeni başkanı Gürsel Baran oldu. ATO'nun 188 meclis üyesinin kullandığı oylama sonrası gelen ilk sonuçlara göre; Emine Erdoğan'ın yeğeni Gürsel Baran100, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek 86 oy aldı.

İLK MESAJ

Gürsel Baran seçim sonuçlarına ilişkin şunları söyledi: 

"Bundan sonra Ankara var, ticaret odası var. Üç aşamalı bir acil eylem planımız var, yürürlüğe girecek inşallah yakın zamanda. Meslek komitelerinin çok aktif çalışması bunlardan birisi. Önemli projelerimizden birisi sağlık turizmi. Önümüzdeki planımızı acil eylem planımızı sanırım herkese duyururuz.”

"UZUN BİR SÜREÇ"

Baran ayrıca “15 Temmuz süreci geçirdi ATO. Bu süreçten sonra kaybolan 3 yıl var. Ülkemizin güvenlik güçleri var, bakanlıkların ilgili birimleri var. Bu uzun bir süreç. Birkaç yıl süreceğini de düşünüyorum. Bize bulaşan bilgiler doğrultusunda bize düşen herşeyi yapacağız. Devletimizle, odalar ve borsalar birliği ile işbirliği halinde olacağız" dedi.

“AÇIKLAMALARIM SANDIĞA OLUMSUZ YANSIDI"

Osman Gökçek ise "FETÖ ile ilgili açıklamalarımın sandığa olumsuz yansıdığını düşünüyoruz. Bu örgütler tersi bir oy kullandı; ama Gürsel bey hakkıyla almıştır. Bir sonraki secimlerde sonucun değişeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.