1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölge ‘Aşırı Soğuklar’a Teslim
Atatürk'ün Ölümünün 84’üncü Yılı

Atatürk'ün Ölümünün 84’üncü Yılı

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84’üncü yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. 

A+A-

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84’üncü yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Atatürk’ün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda yaşamını yitirdiği saat 09.05’te bayraklar yarıya indirilerek saygı duruşu yapıldı.

haberin uzantısı

KARS’TA 10 KASIM TÖRENLERİ

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84’ncü yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Atatürk'ü anma törenleri ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı.

10-kasim.jpg

10-kasim-001.jpg

Çelenklerin konulmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da, "Tİ" sesi ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, bayraklar yarıya indirildi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Kars Valisi/Belediye Başkan vekili Türker Öksüz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile askeri erkan ve yurttaşlar katıldı.

Anma programı, daha sonra Kültür Müdürlüğü Salonu'nda Atatürk'ün biyografisinin okunması ve şiirler, gençliğe hitabe ve gençliğin cevabı, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletilmesiyle sona erdi. 

10-kasim-002.jpg

10-kasim-003.jpg

KAÜ’DE ‘SON BALO’

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuarı tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıl dönümü nedeniyle ‘Atatürk’ü Anarken’ oratoryo/koro programı düzenlendi.

kau.jpeg

kau-001.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.