1. HABERLER

  2. Milyonlar 'NEWROZ PİROZ BE' Dedi
Aşırı Sıcaklardan Aras Nehri KURUDU

Aşırı Sıcaklardan Aras Nehri KURUDU

Bingöl'den başlayıp Hazar Denizi'ne dökülene kadar 3 ülkeye hayat veren Aras Nehri'nin, etkili olan sıcak hava yüzünden suları çekilmeye başladı.

A+A-
Bingöl'den başlayıp Hazar Denizi'ne dökülene kadar 3 ülkeye hayat veren Aras Nehri'nin, etkili olan sıcak hava yüzünden suları çekilmeye başladı.
Son günlerde etkili olan sıcaklık, Bingöl, Erzurum, Kars ve Iğdır'ı takip ederek Ermenistan ve Azerbaycan topraklarına akan Aras Nehri'nin de sularının çekilmesini sebep oldu.
Erzurum'un Köprüköy ve Horasan ilçelerinin büyük bir bölümünü sulayan Aras Nehri, artık coşkun akmıyor. Sıcaklar nedeniyle Aras Nehri'nde geçen yıllara göre su kaybı yüzde 50’leri buldu. Su kaybı nedeniyle Aras Nehri bugünlerde küçük bir dere görünümünü andırırken, nehrin ortalarında adacıklar oluştu. Daha önce azgın suları yüzünden kimsenin yanaşamadığı, birçok kaza sonucu onlarca vatandaşın boğulduğu Aras Nehri, şimdi balık tutmaya çalışan çocukların uğrak yeri haline geldi.
3 ülkeyi besleyen Aras Nehri'nin sularının eskiye oranla çok azaldığını ifade eden Necati Karakaş, “Nehrin içindeki taşlar hiç görünmüyordu, şimdi rahatlıkla görünüyor. Daha önce bu su, içine düşeni alıp götürüyordu. Şimdi çocuklar, içinde yüzdükleri derede karşıdan karşıya geçebiliyor. Küresel ısınma Aras Nehri'ni de çok etkiledi. Biz artık tarlalarımızı bile sulayamıyoruz. Sulama kanallarımız, su seviyesinin çok üstüne çıkmış durumda. Suyu kanallara alamıyoruz" dedi.
Aras Nehri'nde balık tutan çocuklar ise, suyun çekildiğine şahit olduklarını belirterek, "Bizler de bunu fırsat bilerek balık tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.