1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. ‘Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ 11 Aralık’ta Toplanacak
‘Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ 11 Aralık’ta Toplanacak

‘Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ 11 Aralık’ta Toplanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, bugün yapılması planlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını açıkladı.

A+A-

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapılacağı açıklanan ilk toplantısı ertelendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını açıkladı.

Daha önce yapılan açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının buügn (1 Aralık) yapılacağı bildirilmişti.

ASGARİ ÜCRETE TEK ZAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  daha önce yaptığı açıklamada, 2024'te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin tek zam sinyali vermişti.

20 Kasım'daki Kabine toplantısının ardından basın mensuplarına konuşan Işıkhan, şunları söylemişti:

"31 Aralık itibarı ile de kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler