1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. ARÜ Öğrencilerinden Ani Antik Kenti'ne Gezi
ARÜ Öğrencilerinden Ani Antik Kenti'ne Gezi

ARÜ Öğrencilerinden Ani Antik Kenti'ne Gezi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından Ani Antik Kenti’ne gezi gerçekleştirildi.

A+A-

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından Ani Antik Kenti’ne gezi gerçekleştirildi. Kars’ın güneydoğusunda, şehir merkezinden 45 kilometre uzaklıkta yer alan Ani Antik Kenti’nde, arkeoloji bölümü öğrencileri tarihi eserleri yerinde görerek detaylı inceleme fırsatı buldu. Gerçekleştirilen gezide öğrencilere Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sami Patacı, Yrd. Doç. Dr. Nazlı Yıldırım ile Arş. Gör. İsaf Bozoğlu eşlik etti.

Ani Kenti kazılarının bilimsel üyelerinden olan Arş. Gör. İsaf Bozoğlu kentin tarihi, bölge açısından önemi ve tarihi yapıların yanı sıra kentte gerçekleştirilen kazılar ile kentin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınması konusunda öğrencilere geniş bilgiler verdi. Arş. Gör. İsaf Bozoğlu ayrıca büyük oranda korunmuş olan kiliseleri, Selçuklu Dönemi’ne ait cami ve sarayları ile Ermeni ve Gürcü kültürlerine ait pek çok yapıyı bir arada bulunduran Ani Antik Kenti’nin çok kültürlü yapıda bir ticaret kenti olarak Ortaçağ Dönemi kültürleri arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Ani Antik Kenti’nde gezinin tamamlanmasının ardından Kars Arkeoloji Müzesi de ziyaret edildi. Hem Ani kentinde hem de çevre bölgelerde gerçekleştirilen kazılarda elde edilen ve müze içerisinde sergilenen arkeolojik eserler incelenerek, bölgenin tarihsel gelişimi ve kültürel özellikleri konusunda geziye katılan akademisyenler tarafından öğrencilere bilgiler aktarıldı.

ARÜ Öğrencilerinden Ani Antik Kenti'neGezi

ARÜ Öğrencilerinden Ani Antik Kenti'neGezi

ARÜ Öğrencilerinden Ani Antik Kenti'neGezi

ARÜ Öğrencilerinden Ani Antik Kenti'neGezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.