1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Yaver Özcan'dan Bahçeli'ye Açık Destek
Arpaçay'da Müftü İlk 'Resmi Nikah'ı Kıydı

Arpaçay'da Müftü İlk 'Resmi Nikah'ı Kıydı

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesiyle birlikte Kars'ın Arpaçay ilçe müftüsü Hasan Keskin, ilçedeki ilk resmi nikahı kıydı.

A+A-

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesiyle birlikte Kars'ın Arpaçay ilçe müftüsü Hasan Keskin, ilçedeki ilk resmi nikahı kıydı.

PolitiKARS'ın gazeteci Suat İncedere'den derlediği bilgilere göre, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 20 maddeden oluşan birinci bölümü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmış, ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi verilmişti. 

Nikah işlemleri için Arpaçay Müftülüğü'ne başvuran başvuran Telek köyünden Şerafettin Sucu ve Tomarlı köyünden Leyla Mutlu için ilçe müftülüğünde tören düzenlendi.

Resmi Nikah töreninde Arpaçay müftüsü Hasan Keskin, cübbesini giyerek şahitler huzurunda yönetmelikte yazılan merasim metnini okudu.

Damat ve gelinden "evet" yanıtı alan Keskin, çifte evlenme kütüğünü imzalattı.

arpacay-dini-nikah-3.jpeg

arpacay-dini-nikah-1.jpeg

arpacay-dini-nikah-4.jpeg

Konuyla ilgili ilçe müftüsü Hasan Keskin, "yasal düzenlemeyle Müftülüğe nikah kıyma yetkisi verilmişti. Arpaçay müftülüğüne bu güne kadar hiç başvuru olmamıştı. Böylece Müftülüğümüze ilk başvuruda bulunan çiftin nikahını kıydık. Benim ve İlçe Müftülüğümüzün ilk nikahını gerçekleştirmiş olduk. Çiftimize her iki cihanda da mutluluklar diliyorum" dedi.

Şahitler önünde hem resmi hem dini nikahı kıyılan Leyla Mutlu ve Şerafettin Sucu çifti mutluluğu gözlerinden okunurken, gelin adayı Leyla, "heyecandan bir şey söyleyemiyorum" derken, damat adayı Şerafettin, böyle bir yetkinin müftülüğe verilmesinden mutluyuz, hem resmi hem dini nikahı bir arada gerçekleştirdik, bundan sonra yapılacak evliliklerinde tek bir kurum eliyle yapılabilmesi bizleri de mutlu edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.