Arpaçay’da ‘Koyun’ Gerginliği

Arpaçay’da ‘Koyun’ Gerginliği

Ardahan Valiliği tarafından yasak getirilen Iğdırlı göçerler, Kars'ın köylerine yoğunlaştı.

A+A-

Ardahan Valiliği tarafından yasak getirilen Iğdırlı göçerler, Kars'ın köylerine yoğunlaştı. 

Suat İncedere’nin özel haberine göre 4 gün önce,  Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kakaç köyünde bulunan yaklaşık 10 bin koyun sürüsü Iğdır'a gitmek üzere yola koyuldu. 

4 gündür koyun sürülerini otlatarak götüren çobanlar, Kakaç köyünden yol alarak Arpaçay ilçe sınırlarına yaklaşınca, Taşköprü köy muhtarı ve Gönülalan köyü heyeti ile tartışma yaşadı. 

Taşköprü köyü Muhtarı, "buraya gelince kamyonlara geliyorsunuz, gidince neden sürüyü otlatarak gidiyorsunuz, bizim arazimiz kendi hayvalarımıza bile yetmiyor. Sizin yasal olarak da böyle bir hakkınız yok" diyince tartışma çıktı. 

Iğdırlı çobanlar, "biz buraya kamyonlarla geldik. O zaman ekinler vardı. Şimdi otlatarak gidiyorsunuz, ne yapalım halikopterle mi gidelim. Ardahan biz gitmedik diye acından ölüyor. Her köy bizim önümüzü böyle keserse biz ne yaparız. Biz 4 gündür yoldayız, akşam oluyor henüz kahvaltı dahi yapmadık. İnsan biraz merhamet eder. Bizde bu bölgenin insanlarıyız. Bu hayvanlara yazık-günahtır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.