1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars 'Şehir Stadı'nın Bitmeyen İnşaatı
Arpaçay'da Eğitim Yanmayan Kömürle Başladı

Arpaçay'da Eğitim Yanmayan Kömürle Başladı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı için okullara gönderilen kömürün yanmayan ve ısı vermeyen yardım kömürü olduğu iddia edildi.

A+A-

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı için Kars’ın Arpaçay’a bağlı köy okullarına gönderilen kömürün yanmayan ve ısı vermeyen yardım kömürü olduğu iddia edildi.

EĞİTİM YANMAYAN KÖMÜRLE BAŞLADI

Gazeteci Suat İncedere’nin özel haberine göre, Yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınından ötürü 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci yarıyıl döneminin kademeli olarak açılması tartışılırken, Arpaçay’ın köylerindeki ilköğretim okulları için Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’nce gönderilen kömürün çöp olduğu ve yanmadığı belirtildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı söz konusu okullara yanmayan, ısıtmayan ve çöp kömür olarak bilinen yardım kömürü getirildiği iddia edildi.

Köylüler, “Köy okullarına bu yıl eskiden bildiğimiz yanmayan, ısı vermeyen yardım kömürlerini getirdiler. Yanmıyor, ısıtmıyor çünkü çöp kömür olarak biliniyor. Evet, ülke olarak zor ve sancılı günler geçiyor olabiliriz, ama bu kömürü kullanan yoksul vatandaşlar çok daha iyi bilir ki, bu kömürün ısısı yok, dumanı çok çıkıyor. -35-40 derece soğuğun yaşandığı bölgede bu kömürün ısısı yok, ısıtmaz. Eskiden en kaliteli portakal kömür alınıyordu, şimdi ne oldu?.” diyerek tepkilerini gösteriler.

komur-meb-1.jpeg

komur-meb-8.jpeg

komur-meb-3.jpeg

komur-meb-4.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum