1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Ardahan'da Kar Yağışı ve Sis
Ardahan'da Kar Yağışı ve Sis

Ardahan'da Kar Yağışı ve Sis

Ardahan'da etkili olan yoğun kar yağışı ve sis, Hanak-Damal-Posof kara yolunda ulaşımın aksamasına neden oldu.

A+A-

Ardahan'da etkili olan yoğun kar yağışı ve sis, Hanak-Damal-Posof kara yolunda ulaşımın aksamasına neden oldu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ardahan'da etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde tipiye dönüştü. Tipi ve kar yağışının yoğunlaştığı yollarda görüş mesafesinin düşmesi ve yolun kayganlaşması sebebiyle sürücüler güçlükle ilerledi.

Gürcistan sınırındaki Türkgözü Gümrük Kapısı'na geçiş sağlayan Posof-Damal kara yolunun Ilgar Dağı mevkisinde kalan tırlar, Karayolları ekiplerince kurtarıldı.

Ardahan'ın yüksek kesimlerde gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, tır ve kamyonların yoğun olarak kullandığı Ardahan-Posof karayolunda etkisini sürdürüyor. Karayolunda ilerleyen bazı tırlar, Hanak ormanlık alanında bulunan sırtta ilerlemekte zorlandı.

kis-006.jpg

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

İlerlemekte güçlük çeken bazı tır ve kamyonların yol kenarına park etmesiyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdüren Karayolları ekipleri, kış lastiği ve zincir olmadan yola çıkılmaması uyarısında bulundu.

POSOF'TA SİS

Ardahan'ın yüksek kesimlerinde etkili olan sis nedeniyle Ardahan-Posof kara yolunun Ilgar Dağı geçidinde yer yer görüş mesafesi düştü.

Posof ilçesinin tamamını kaplayan yoğun sis bulutu ise güzel görüntüler oluşturdu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.