1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. İl Seçim Kurulu Kararını Verdi... Ardahan'da Faruk Demir Kazandı
Ardahan'da Etkili Olan 'Kar Yağışı ve Tipi'den Yollar Kapandı

Ardahan'da Etkili Olan 'Kar Yağışı ve Tipi'den Yollar Kapandı

Ardahan'ı Erzurum ve Kars'a bağlayan kara yollarının dışındaki tüm yollar kar yağışı ve tipiden ulaşıma kapandı.

A+A-

Ardahan’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Ardahan genelinde 220 köy yolunun yanı sıra,  kenti Erzurum ve Kars'a bağlayan kara yollarının dışındaki tüm yollar kar yağışı ve tipiden ulaşıma kapandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Ardahan genelinde gün boyu aralıklarla etkili olan yağış dolayısıyla; Ardahan-Şavşat, Ardahan-Çıldır, Türkgözü-Posof-Damal kara yollarında zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanırken, Ardahan-Kars kara yolunda da bazı TIR'ların yolda kaldığı belirtildi.

Yolların ulaşıma kapanmaması için bölgede Karayolları Müdürlüğü ekiplerince çalışmaların aralıksız sürdüğü kaydedildi.

..haberin uzantısı

Ardahan ile Kars'ta buzlanma, sis ve kar yağışı etkili olurken; kar yağışının ardından yüksek kesimlerde oluşan buzlanma nedeniyle sürücüler uyarıldı.

kis-013.jpg

Ardahan'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle araçlar kara gömüldü, çatılarda kar kütleleri oluştu.

220 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kentte gece başlayan yoğun kar ve tipi etkisini sürdürürken, il genelinde 220 köy yolunun yanı sıra, Ardahan'ı Erzurum ve Kars'a bağlayan kara yollarının dışındaki tüm yollar ulaşıma kapandı.

Özellikle tipi nedeniyle cadde ve sokakların boşaldığı kentte, park halindeki araçlar kara gömüldü, çatılarda kar kütleleri oluştu.

VALİLİKTEN UYARI

Zorunlu olmadıkça yollara çıkılmamasını isteyen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, "Şu an köy yollarımızın çoğu kapalı. Önceliğimiz acil durumlar. Diyaliz hastası olan köylerimiz var. Bu tür yollara müdahale ediliyor. Erzurum ve Kars dışındaki diğer kara yollarımızın tamamı kapalı. Çünkü tipi görüş mesafesini düşürüyor." dedi.

Çiçek, yoğun kar ve tipinin aralıklarla enerji kesintisine de neden olduğunu sözlerine ekledi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ardahan’da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullara bir gün ara verildi. Ayrıca, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacak.

Ardahan`da gece başlayan yoğun kar ile kent merkezi beyaza büründü.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı, tipi ve fırtınanın ulaşımı aksattığı belirtildi.

Valilik, açıklamasında, 'İlimiz genelinde devam eden yoğun kar ve fırtına sebebiyle; okullarımızın tamamı 7 Şubat Çarşamba günü 1 (bir) gün tatil edilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli kamu çalışanları da izinli sayılacaktır' denildi.

Ardahan 'Kar ve Tipi' Esaretinde!

Ardahan 'Kar ve Tipi' Esaretinde!

Ardahan'ı Erzurum ve Kars'a bağlayan kara yollarının dışındaki tüm yollar kar yağışı ve tipiden ulaşıma kapandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler