1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Hanak, Hırsızı ve Hırsızlığı Olmayan Kent
Ardahan ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası

Ardahan ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası

Ardahan'da mal meydanı olarak bilinen  'Canlı Hayvan Pazarları' şap/dabak hastalığı nedeniyle kapatılırken, 99 köy karantinaya alındı.

A+A-

Ardahan ve bölgede mal meydanı olarak bilinen  'Canlı Hayvan Pazarları' şap/dabak hastalığı nedeniyle kapatılarak, hayvan sevkiyatları da virüs nedeniyle belli oranda durduruldu.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Ardahan ve ilçelerinde artış gösteren şap/dabak hastalığı sebebiyle 99 köy karantinaya alındı.

VİRÜS ALARMI VERİLDİ

Hayvan hareketlerini önlemek amacıyla Ardahan Canlı Hayvan Pazarı geçici süreliğine kapatılırken, hastalığın önlenmesi amacıyla 99 köyde de karantina uygulaması başlatıldığı kaydedildi.

Ardahan Valiliği tarafından yapılan açıklamada; kent genelinde son günlerde şap hastalığının artış gösterdiği, hastalığın büyükbaş hayvanlarda oldukça ağır seyrettiği belirtildi.

Verim kaybına neden olan hastalığın yayılımının önlenmesi amacıyla bazı tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada, "Tarım ve Orman il ile ilçe müdürlüklerine gelen ihbarların titizlikle değerlendirilmesi, alınan numunelerin hızlı bir şekilde Şap Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilmesi sağlanmıştır. İlimiz merkeze bağlı 37, Göle'de 38, Hanak'ta 20, Damal'da 4 olmak üzere toplamda 99 köye karantina işlemi uygulanmıştır. Ayrıca hayvan sağlığı ekiplerimizin sağlık tarama faaliyetleri devam etmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, 500 litre dezenfektan dağıtımı yapıldığı ve hayvan hareketlerini önlemek amacıyla Ardahan Canlı Hayvan Pazarı'nın da geçici süreliğine kapatıldığı belirtildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler