1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Aralık'ta Kuduz Köpek İki Kişiyi ISIRDI
Aralıkta Kuduz Köpek İki Kişiyi ISIRDI

Aralık'ta Kuduz Köpek İki Kişiyi ISIRDI

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı komşu Kolukent ve Adetli köylerinde kuduz olduğu belirlenen köpek, 2 kişiyi ısırdı.

A+A-

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı komşu Kolukent ve Adetli köylerinde kuduz olduğu belirlenen köpek, 2 kişiyi ısırdı.

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı komşu Kolukent ve Adetli köylerinde kuduz olduğu belirlenen köpek, 2 yaşındaki Muhammet Çetintaş ile 43 yaşındaki dolmuş sürücüsü Mehmet Nuri Avcı'yı ısırdı. Köpeğin ısırdığı biri çocuk iki kişi, Devlet Hastanesine yatırılarak kuduz tedavisi uygulanmaya başlandı. Hastane başhekimi Bülent Kaya, iki kişiyi gözetim altında tutmak için hastaneye yatırdıklarını belirtti. Bir gün arayla iki kişiyi ısırdıktan sonra öldürülen ve gömülen köpeğin yapılan kontrolünde kuduz olduğu belirlendi. Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kolukent ile Adetli köylerini karantina altına aldı.

Olay 19 Aralık günü Aralık ilçesine bağlı Kolikent köyünde meydana geldi. Minibüs sürücülüğü yapan 43 yaşındaki Mehmet Nuri Avcı, akşam saatlerinde evinden dışa çıktığı sırada bir köpeğin saldırısına uğradı. Eliden ısıran köpeğin kaçmasının ardından minibüsüyle Iğdır Devlet Hastanesi'ne gelen Mehmet Nuri Avcı'ya kuduz aşısı vurularak tedavisine başlandı. Avcı'yı ısıran köpek bu kez 20 Aralık günü komşu köy Adetli'de 2 yaşındaki Muhammet Çetintaş'a saldırarak yüzünden yaraladı. Küçük çocuk da devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Iğdır'da gerekli tahliller yapılamadığı için Kars Devlet Hastanesi'nde tahlil yapılan Mehmet Nuri Avcı ile küçük çocuğa kuduz tedavisi uygulaması başlandı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Bülent Kaya, hastaneye yatırılan iki kişiye kuduz tedavisi uygulandığını ancak ikisinde de kuduz belirtisine rastlanmadığını söyledi.

'SALDIRIYA UĞRAYANLAR HASTANEYE BAŞVURSUN'

Sağlık Müdürlüğü, olayın yaşandığı köylere komşu olan yerleşim yerlerine de duyuru yaparak, varsa saldırıya uğrayanların hastanelere başvurmalarını istendi.

İki köyde iki kişiyi ısıran köpekle ilgili köylüler alarma geçti. Arazide bulunan köpek köylüler tarafından öldürülerek gömüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından topraktan çıkarılan köpeğin başı kesilerek tahlil için Erzurum'a gönderildi. Burada yapılan incelemede köpeğin kuduz olduğu belirlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kolikent ve Adetli köylerini karantinaya alarak hayvan- giriş çıkışlarını 6 ay boyunca yasakladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.