1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonlar Ligi’nde Son 20 Yılın Paha Biçilmez Maçı Seçildi
Antalyaspor'un İsrailli Futbolcusu Jehezkel Türkiye'den Ayrıldı

Antalyaspor'un İsrailli Futbolcusu Jehezkel Türkiye'den Ayrıldı

Adalet Bakanı Tunç, attığı gol sonrası hareketi nedeniyle kadro dışı bırakılan Antalyasporlu Jehezkel hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

A+A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, attığı gol sonrası hareketi nedeniyle kadro dışı bırakılan Antalyasporlu Jehezkel hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Trabzonspor maçında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı gösteren İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı. 

israilli-futbolcu.jpeg

GÖZALTINA ALINDI 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalyaspor'un kadro dışı bıraktığı Jehezkel'e ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk kadın, genç yaşlı demeden Gazze'de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail'in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

İFADE İŞLEMİ SÜRÜYOR

Daha sonra Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan İsrailli futbolcu Jehezkel'in ifade işlemleri sürüyor.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLECEK

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan da ilk olarak kadro dışı bırakılan Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını açıkladı.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini kaydetti.

TTF DE KINADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de yaptığı açıklamayla İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'i kınadı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Trendyol Süper Lig'de oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında futbolcu Sagiv Jehezkel'in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın."

YÖNETİM KURULU KARARIYLA KADRO DIŞI

Jehezkel golün ardından kameralara giderek sol bileğindeki sargının üzerindeki "100 days 07.10" ifadelerini göstermişti.

Maçın ardından Antalyaspor ise futbolcuyu kadro dışı bıraktığını duyurmuştu: "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir." 

..haberin uzantısı

TÜRKİYE'DEN AYRILDI

Trabzonspor maçında attığı golden sonra bileğindeki "100 days 07.10" yazısını göstermesi nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, ülkesine gitmek üzere özel uçakla Antalya'dan ayrıldı.

Antalyaspor Başkan Vekili Alkan Evren, İsrailli futbolcunun ülkesine dönmek üzere özel uçakla Antalya'dan ayrıldığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.

Sagiv Jehezkel hakkında dün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştı. 28 yaşındaki İsrailli futbolcu, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp, savcılıktaki sorgusundan sonra salıverilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.