1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Annenin 'Kürtçe Ağıt'ları Yürek DAĞLADI
Annenin Kürtçe Ağıtları Yürek DAĞLADI

Annenin 'Kürtçe Ağıt'ları Yürek DAĞLADI

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Yukarı Sallıpınarı köyünde, Afyon'da şehit olan Mehmet Emin Çoğun için taziye çadırı kuruldu.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Yukarı Sallıpınarı köyünde, Afyon'da şehit olan Mehmet Emin Çoğun için taziye çadırı kuruldu.

Kürtçe Ağıtlar Yürekleri Dağladı

Şehit Mehmet Emin Çoğun için kurulan taziye çadırının ilk ziyaretçileri, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, Müftü Vekili Abid Boz ve daire amirleri oldu.

Kaymakam Ermiş ve beraberindeki heyet, taziye çadırındaki Çağun ailesine başsağlığı diledi.

Ermiş, birlik, beraberlik mesajı verdiği taziye ziyaretinde, "Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz." dedi. Yaşanan patlama ile ülke insanının yasa boğulduğunu söyleyen Ermiş, "Şehidimiz, ailesiyle beraber yaklaşık 20 yıldır Yukarı Sallıpınar köyümüzde ikamet ediyordu. Bu haberi alınca biz de şehidimizin ailesini ziyaret için buraya geldik. Burada muhtarlığımız tarafından taziye çadırı kuruldu. Kaymakamlık ve Müftülüğümüz tarafından gerekli organizasyon yapıldı, Cuma namazından önce şehidimiz için Mevlit okundu." ifadelerini kullandı.

Bu arada şehit annesi Zeynep Çoğun'un Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum