1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. İstanbul Merkezli Rüşvet Operasyonu, '46 Polis' Gözaltına Alındı
Ankara'da Kavga.. DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık'ın Oğlu Tutuklandı! 

Ankara'da Kavga.. DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık'ın Oğlu Tutuklandı! 

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık, Ankara Çankaya’da M.K. isimli bir kişiyi silahla yaralama iddiasıyla tutuklandı.

A+A-

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık, ‘silahlı saldırı’ düzenlediği gerekçesiyle ‘öldürmeye teşebbüs’ten tutuklandı. 

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık, Ankara Çankaya’da M.K. isimli bir kişiyi silahla yaralama iddiasıyla aranıyordu. 

Ankara’da yaşanan silahlı yaralama olayının ardından aranan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık, polise teslim oldu ve “öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı.

ANKARA’DA SİLAHLI YARALAMA OLAYI 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; olay önceki gün (10 Haziran) sabaha karşı 4 sularında Ankara'nın Çankaya ilçesi Ayrancı Mahallesi Hoşdere Caddesi’nde meydana geldiği kaydedildi.

Cenk Sakık'ın bir çorbacıda tartıştığı M.K. isimli kişiyi tabancayla yaraladıktan sonra aracına binerek olay yerinden uzaklaştığı iddia edildi.

TESLİM OLDU

Emniyet kaynakları, olayın şüphelisi iddiasıyla hakkında arama kararı çıkarılan Sakık‘ın aynı gün öğle saatlerinde olayda kullandığı belirtilen silahla polise teslim olduğu ve nöbetçi savcılığa sevk edildiği açıklandı. 

Savcılık tarafından ifadesi alınandıktan sonra mahkemeye çıkarılan Sakık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorbacıda güvenlikçi olarak çalıştığı öğrenilen M.K.’nin tedavisinin ise İbni Sina Hastanesi‘nde devam ettiği belirtildi.

SAKIK AİLESİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Sakık ailesi vekili Avukat Bişar Abdi Alınak imzasıyla kamuoyuna yönelik açıklama yapıldı.

Açıklamada; "Müvekkilimiz Cenk Sakık'ın da dahil olduğu, adli mercilerce soruşturulan ve tarafımızca kolluk ve savcılıkla ilk andan itibaren iletişim sağlanarak takip edilen bir hadise, sayısız haber ve sosyal medya paylaşımının konusu edillmiştir. 

İlgili haber ve paylaşımlar, maddi gerçeğin uzağında bir tablo ortaya koyarak, müvekkili işlemediği bir suçun faili ilan etmektedir. Mecburiyeti doğan bu açıklamayla, müvekkilin söz konusu olayda zarar gören kişiye yönelik bir saldırı kastı taşımadığını, bir saldırıyı savuşturma maksadıyla hareket ettiğini, davranışının bu yönde olduğunun ilk incelemelerce de doğrulandığını süreci takip edenlerin bilgisine sunarız.

Mesleğimizi icra ederken defalarca şahit olduğumuz, sosyal medya güdümüyle hüküm verilmesi garabeti bu üzücü olayda da bir kez daha karşımıza çıkmış, müvekkil davranışı asla gerektirmiyorken, ceza kanunu ve muhakemesinin değil tepkilerin gözetildiği bir kararla tutuklanmıştır. 

Yetmezmiş gibi kendi rızasıyla, avukatı eşliğinde ifadeye giden müvekkilin kaçtığı iddiası dahi dolaşıma sokulmuştur. Olaydan duyduğumuz üzüntüyü, zarar gören kişi ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi paylaşır, olaya ilişkin taraflı ve kasıtlı paylaşımlara itibar edilmemesi talebimizi saygılarımızla sunarız." ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.