1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. AKYAKA

  4. Akyaka'da 'Silah ve Tarihi Eser' Operasyonu.. 5 Kişi Gözaltına Alındı
Ani Tabelasında Yön ŞAŞKINLIĞI

Ani Tabelasında Yön ŞAŞKINLIĞI

Kars'ta Ani Harabeleri'ne giden yol güzergahını gösteren yön tabelası kafaları karıştırıyor. Tabeladaki yönün Erzurum yolunu göstermesine şaşıran vatandaşlar yön olarak Kars Müzesi istikametinin göste

A+A-

Kars’ta Ani Harabeleri’ne giden yol güzergahını gösteren yön tabelası kafaları karıştırıyor. Tabeladaki yönün Erzurum yolunu göstermesine şaşıran vatandaşlar yön olarak Kars Müzesi istikametinin gösterilmemesine şaşırdıklarını söylediler.

5 bin yılık tarihi geçmişi bulunan Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ocaklı köyü bitişiğinde bulunan Ani Harabeleri yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Uzun yıllardır böylesine önemli bir özeliğe sahip olan Ani Harabeleri’nin kent merkezindeki en büyük eksikliği olan tabela sorunu da kısa süre önce çözüldü.

Tabela sorunu çözülmesine çözüldü ama bu defa da ilginçlikler ortaya çıktı. Tarihi kentteki yolların bozukluğu ve yal kenarlarındaki bazı “ucube” binaları turistlerin görmemesi için yön tabelalarında farklı bir yola gidildi. Kent merkezine uğrayan Turistlerin bu çirkinlikleri görmemeleri için yön de çevre yoluna çevrildi. Kentin göbeğindeki Cumhuriyet meydanında şehir Stadyumunun bitişiğindeki tabela da Erzurum istikametini yani çevre yolunu gösterdi.

Aynı tabelada Kars Müzesini işaret eden yönün tersi istikametini gösteren Ani yönü vatandaşların kafasını karıştırdı. Çünkü Kars Müzesi önündeki yolda Ani Harabelerine gidiyor. Hem de daha kestirme.

Tabeladaki bu ilginçliği fark eden vatandaşlar bile duruma şaşkın. Bu şekilde yolun uzatıldığını söyleyen vatandaşlar, yönün Müze istikametini göstermesinin ve o yoldan Ani’ye gidilmesinin daha uygun olacağını belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.