1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Amedspor’a Bursa'da Fiziki Saldırı
Amedspor’a Bursa'da Fiziki Saldırı

Amedspor’a Bursa'da Fiziki Saldırı

Bursaspor ile maçı öncesi, Amedspor oyuncularına saha kenarından ve tribünlerden saldırı gerçekleştirildi.

A+A-

Bursaspor-Amedspor maçında, trübünlerden açılan JİTEM üyeleri ve beyaz Toros fotoğraflarıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Soylu, "Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” ifadelerini kullandı.

BEYAZ TOROS NEDİR, 'YEŞİL' KİMDİR?


  • 1990’lı yıllarda binlerce kişinin faili meçhul şekilde kaybettirilmesinde rolü olan JİTEM'in elemanı Mahmut Yıldırım, “Yeşil” kod ismiyle biliniyor. Gazeteci, yazar ve Kürtlerin Apê Musa’sı Musa Anter cinayetinin planlayıcısı olan Yıldırım, İHD Başkanı Akın Birdal'ı vuranların arkasındaki isim olarak da ortaya çıkmıştı.
  • Beyaz Toros ise JİTEM’İN insan kaçırmak için kullandığı araç olarak biliniyor. 90'lı yıllarda binlerce kişi Beyaz Toroslar ile kaçırılmıştı.

DEMİRTAŞ'TAN PAYLAŞIM

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Amedspor'a "Sen başını her zamanki gibi dik tut" diyerek seslenen Demirtaş, "Beyaz torosçuların siyasi uzantılarını bize bırak. Bunların ağa(r)babalarına teslim olmadık, artıklarına mı boyun eğeceğiz!" ifadelerini kullandı.

..haberin öncesi

Bursaspor’la oynadığı maç için Bursa’ya giden Amedspor futbolcularına yönelik saldırılar sahada da sürdü.

Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Amedspor futbolcularına yönelik fiziki saldırı gerçekleşti, tribünden de ırkçı sloganlar atıldı.

Amedsporlu futbolcular, sahaya çevik kuvvet yardımıyla çıkarken, maç sırasında da sahaya yabancı madde yağdı. Ayrıca bir grup taraftar beyaz Toroslar ve JİTEM üyelerinin fotoğraflarını açtı.

İkinci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı karşılaşma için geldiği Bursa’da dün geceden beri Bursa taraftarları tarafından saldırılara uğruyor. 

Maç öncesii Bursasporlu futbolcular, ısınmak için sahaya “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin yer aldığı bir şarkıyla çıktı. Bursaspor taraftarları, maç öncesi ısınmak için sahaya inen Amedspor’lu futbolculara ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum" ve “İntikam” gibi sloganlar attı.

SPORCULARA FİZİKİ SALDIRI

Sözlü tacizlerin fiziki saldırılara da dönüşerek, taraftarlar Amedspor oyuncularını hedef aldı. Saldırılara saha içerisinde yer alan kimi Bursaspor ve Amedspor yöneticileri engel olmaya çalışırken, polisin müdahale etmede geciktiği iddia edildi.

JİTEM FOTOĞRAFLARI AÇILDI 

Öte yandan tribünlerde 1990’lı yılların faili meçhul cinayetlerde rolü olan JİTEM'in elemanı “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ve yine JİTEM’in insan kaçırmak için kullandığı “Beyaz Toros” fotoğraflarının yer aldığı posterler açıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.