Amed Film Festivali Yarın Başlıyor

Amed Film Festivali Yarın Başlıyor

“Sınırsız Sinema” sloganıyla organize edilen Amed Film Festivali yarın başlıyor.

A+A-

“Sınırsız Sinema” sloganıyla organize edilen Amed Film Festivali yarın başlıyor. Festival kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Van, Batman ile Kıbrıs ve İtalya’da film gösterimleri yapılacak.

Ortadoğu Sinema Akademisi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle organize edilen Amed Film Festivali, 22-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Sınırsız Sinema” sloganıyla 4-14 Kasım’da yapılması planlanan festival, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gülten Kışanak’ın tutuklanarak yerlerine kayyum atanması nedeniyle ertelenmişti
Baskı ve yasaklamalara rağmen yarın başlayacak olan festival, yasaklamalara karşı örülen dayanışma ağı ile Diyarbakır’ın yanı sıra İstanbul, Van, Batman ile Kıbrıs ve İtalya’da belirlenen film seçkilerinin gösterimleri yapılacak.

Halkların özgürlük mücadeleleri, farklı direniş biçimleri, emek, kimlik ve ötekilerin mücadelesinin öne çıktığı film seçkisi kapsamında Diyarbakır’da 6 uzun metrajlı, 10 belgesel, 17 kısa film ve dünya çocuk seçkisi bölümünden 6 film sinemaseverler ile buluşacak.
‘KAYYUMUN DESTEĞİNİ ALMADAN SİNEMAYI HALKA TAŞIYORUZ’
Geçen yıllarda DBP’li belediyelerin desteği ile düzenlenen festivalde filmler, Eğitim Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve TMMOB binalarında izleyici ile buluşacak. 
Festival Organizasyon Komitesi’nde yer alan Sinemacı İslam Dağdeviren, belediyelere kayyum atanması üzerine halkın öz gücü ile festivali düzenleme kararı aldıklarını belirterek, “Kayyumun halk ile bağlantısı yok. Halkın iradesini gasp edildiği kurumların desteğini almadan sinemayı halka taşıyoruz” dedi.
‘GÜCÜMÜZÜ HALKTAN ALIYORUZ’
Halktan aldıkları gücü sinemaya taşıdıklarını vurgulayan Dağdeviren, “Hiçbir güç sanatın ve sinemanın önünde engel olamaz. Her ne kadar devlet tarafından kurumlarımız kapatılıp, çalışmalarımız engellense de biz gücümüzü halktan alıyoruz. Direnişçi bir halk var, direniş ruhunu izleyiciler ile buluşturacağız” diye konuştu.
DİYARBAKIR’DA HANGİ FİLMLER GÖSTERİLİYOR
Yarın TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyonu binasında saat 19.00’daki açılış töreni ile başlayacak festivalde gösterilecek filmler şöyle: 
“Zalzalak, Ötekiler, Azad, Orman, Piye Min Toz Şekir, Wong Kar Waı Üzerine Kısa Bir Film, Siyah Atın Hatıraları, Gönderen: İlhan Sami Çomak, Ser, Hêk, Kurdistan Kuderê Ye, Mast, Derba Zêrîn, Kurdistan Kurdistan, Bağlar, Boyax Kirin, Berfeşîr, Kinostolojik, Sêşem, Lî Ser Banî Xist, Cêniya Nêêysayi, Taşa Yazılmış Hatıralar, Where is Kurdish, Koloni, Veşartî, Bihuşta Min, Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi, Kavar, Toz Bezi, Çatının Üstüne Vurdu, Kalandar Soğuğu ile Çocuk Filmleri Seçkisi’nden, Raganas Poga, Woolly Town ve Fred und Anabel”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.