1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Erivan Radyosu’nun 900 Şarkılık Kürtçe Arşivi
Altın Portakal Başvuruları Sürüyor

Altın Portakal Başvuruları Sürüyor

Uluslararası Antalya Film Festivali, bu yıl 53’üncü kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

A+A-

Uluslararası Antalya Film Festivali, bu yıl 53’üncü kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Antalya’da yıl 53’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali için çalışmalar sürüyor. 16-23 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin yarışmalı bölümleri olan ’Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’, ’Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması’, ’Ulusal Kısa Metrajlı Film Seçkisi’ ve ’Antalya Film Destek Fonu’ için başvurular başladı. Yönetmelikler ve başvuru formları festivalin resmi internet sitesi www.antalyaff.com adresinde yayınlandı. Ulusal yarışma, kısa film seçkisi ve Antalya Film Destek Fonu için son başvuru tarihi 19 Ağustos, uluslararası yarışma için son başvuru tarihiyse 26 Ağustos olarak belirlendi.

Türkiye’nin sinema festivalinin ödülleri

Kapsamı geçen yıl genişletilen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na, kurmaca eserlerin yanı sıra belgesel, deneysel ya da animasyon uzun metrajlı Türkiye yapımı filmler başvurabilecek. En iyi film kategorisinde büyük ödül Altın Portakal heykelciği ile birlikte 100 bin TL olarak açıklandı.

Ulusal yarışmada, ’En İyi İlk Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetimi’ ödülleri ile Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ve Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, kapanış gecesinden bir gün önce, Antalya Film Forum ödül töreniyle aynı gece sahiplerini bulacak. ’En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu’ ödülleri ise festivalin kapanış töreninde Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması ödülleriyle birlikte verilecek.

Geçen yıl uygulamaya başlanan ve ilgiyle karşılanan Ulusal Kısa Metrajlı Film Seçkisi’ne dahil olan filmlerin uluslararası yarışma filmlerinin öncesinde izleyiciyle buluşması bu yıl da devam edecek. Aynı zamanda özel bir Belgesel Seçkisi de film programında yerini alacak. Her iki seçkideki filmlerden birer tanesi halk oylamasıyla İzleyici Ödülü’nün sahibi olarak Altın Portakal heykelciğiyle ödüllendirilecek.

Antalya şehrindeki film üretimini artırmak, Antalya’yı Türkiye ve dünya film endüstrisinin önemli lokasyonlarından birine dönüştürmek amacıyla düzenlenen Antalya Film Destek Fonu, festivalin öne çıkan bölümleri arasında yer alıyor. Dış çekimlerinin en az üçte biri Antalya şehrinde gerçekleştirilecek olan ulusal uzun metrajlı bir filme senaryo aşamasında destek olmayı amaçlayan bölümün para ödülü 100 bin TL olarak açıklandı.

Resmi internet sitesi, antalyaff.com’da yayınlanan yönetmeliklerde belirtildiği üzere 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’ne son başvuru tarihleri şöyle:

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması: 26 Ağustos 2016; Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması: 19 Ağustos 2016; Kısa Metraj Film Seçkisi: 19 Ağustos 2016; Antalya Film Destek Fonu: 19 Ağustos 2016

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.