'Altı İl Başkanı'ndan Ortak Açıklama

'Altı İl Başkanı'ndan Ortak Açıklama

Millet İttifakı’nın bileşeni altı siyasi partinin Kars il başkanları ortak basın açıklamasında bulundu.

A+A-

Millet İttifakı’nın bileşeni altı siyasi partinin Kars il başkanları ortak basın açıklamasında bulundu.

PolitiKARS’ın yerel kaynaklardan derlediği bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Demokrat Parti (DP), Gelecek Partisi, İyi Parti ile Saadet Partisi (SP) Kars il başkanları; bugün (13 Mart) düzenledikleri toplantıda ortak basın açıklamasında bulundular.

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek çağrısında bulunan altı il başkanı adına basın açıklamasını CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman yaptı.

Toraman, “Bugün burada millet ittifakının İl başkanları olarak sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde önümüzde tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Uzunca bir süredir ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve yönetim şeklini halkımız, bizler ve sizler yakından izleyerek yaşıyoruz. Tek adam rejiminin ülkeyi yönetiliyor olmaktan çıkardığını ve akılcı bir yönetim anlayışını gösteremediğini hepimiz yakından izliyoruz. Tek kişilik saray hükümetinde demokrasi sadece kâğıt üzerinde kalmıştır.

Ekonomik bağımsızlığımız tehlike altındadır. Vatandaştan toplanan vergilerin ve yapılan borçlanmaların büyük bir kısmı içerde ve dışarıda bir avuç çıkarcıya aktarılırken, milletimiz korkunç bir işsizliğe mahkûm edilmektedir. Dış politikada egemen güçlerin taleplerine boyun eğen bir Türkiye profili ortaya çıkmıştır. Sürekli değişen eğitim politikalarıyla Türkiye bilgi çağından koparılmıştır. Etnik kimlik, yaşam tarzı ve inanç eksenli siyasetle toplumsal barışımız derin yara almıştır. Tek kişilik Saray hükümeti iktidarını sürdürmek için kamplaşmayı, kutuplaşmayı ve ayrışmayı çözüm olarak sürdürmektedir. Bu böyle devam edemez.

Birikmiş sorunları çözmeye kararlı olan Millet İttifakı’mızın bileşenleri olarak ülkemizi aydınlığa çıkaracak programla çocukların yatağa aç girmediği, herkesin aşının, işinin olduğu mutlu, aydınlık bir Türkiye'yi inşa etmek ve ülkemizde demokrasiyi taçlandırma mücadelesinde kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Seçimlerde ortak bir iradeyle CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladıklarını belirten Toraman, “Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de aynı istikamette çalışmalarını devam ettirme kararlılığındadır. Hiçbir gelişme milletimizin deprem felaketi dolayısıyla yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara sebep olan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor bütün bu yönetim zafiyetlerine son vereceğimizi ve ayrıca tüm vatandaşlarımızı güvenli şehirlerde ve güvenli konutlarda yaşatmak için gerekli tedbirleri alacağımızı taahhüt ediyoruz. Millet ittifakımızın değerli belediye başkanları da şimdiden bu taahhütlerin gereğini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Bizler yola çıktığımız ilk günden beri ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile bir süreç yürütüyoruz. Yeni bir dönemin şafağında olduğumuzun bilinciyle, bu topraklarda umudu yeniden yeşertecek ve güzel ülkemizde insan onuruna yaraşır hayat şartlarını birlikte tesis edeceğiz. Düne ve bugüne sıkışmadan, yarının Türkiye'sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler 85 milyon insanımızın hiçbirini dışarıda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yola devam edeceğiz.

Ortak iradeyle millet ittifakı liderlerimizin aldığı kararla 13.Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu aynı inançla Kars Millet İttifakı il başkanları olarak seçtirmek kararlılığındayız.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, diğer il başkanlarının destek açıklamaları ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.