Almanya'nın İncirlik Takvimi Belli Oldu

Almanya'nın İncirlik Takvimi Belli Oldu

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Almanya'nın Ürdün'e taşınmasına yönelik takvimi açıkladı.

A+A-

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Almanya'nın Ürdün'e taşınmasına yönelik takvimi açıkladı. 

Almanya'nın İncirlikten çıkma kararı almasıyla birlikte Üssün Ürdün'e taşınacağı açıklanmıştı.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Bild am Sonntag'a verdiği demeçte, Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilme işleminin yaklaşık üç ay sürebileceğini, işlemin Eylül sonunda tamamlanabileceğini söyledi. Haziran sonuna dek Alman Ordusu DAİŞ'le mücadelede görev yapmaya devam edecek, ardından yakıt ikmal uçaklarının mümkün olduğunca kısa süre içinde Ürdün'deki Azrak Üssü'nde konuşlandırılacağını belirtti. Yakıt ikmal uçaklarının kısa süre içinde, Temmuz ortasından itibaren yeniden göreve hazır hale geleceğini kaydetti. Tornado keşif uçaklarının ve havadan çekilen fotoğrafları analiz edecek teknik ekipmanın ise taşınma işleminin daha uzun süreceği, Ağustos ayından Eylül'e dek sürebileceğini belirtti. Von der Leyen, "Ekim ayından itibaren tornado keşif uçaklarının planlandığı gibi yeniden havalanması bekleniyor" dedi. Bakan taşınma işlemi sırasında uçakların havalanamayacağı sürenin mümkün olduğunca kısa tutulmaya çalışılıcağını da kaydetti.

Almanya'da federal hükümet 7 Haziran'da Alman askerlerinin İncirlik Askeri Üssü'nden çekilmesinin önünü açarak, Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in, üsteki 260 askerin Tornado keşif uçakları ve bir yakıt ikmal uçağının çekilerek Ürdün'e konuşlandırılması planını onaylamıştı. İncirlik Üssü'nde DAİŞ'le mücadele koalisyonunda Alman Ordusu'ndan tornado keşif uçakları ve yakıt ikmal uçaklarının yanı sıra 260 Alman askeri görev yapıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.