1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Almanya'daki Karslıların Kars'a SEVGİSİ
Almanyadaki Karslıların Karsa SEVGİSİ

Almanya'daki Karslıların Kars'a SEVGİSİ

Almayanın Wesel şehrinde yaşayan Karslılar bir araya gelerek, Kars Devlet Hastanesi'nin önemli bir eksikliği olan yangın ünitesine adeta ilaç oldular.

A+A-

Almayanın Wesel şehrinde yaşayan Karslılar bir araya gelerek, Kars Devlet Hastanesi’nin önemli bir eksikliği olan yangın ünitesine adeta ilaç oldular.

KHA'nın haberine göre; Almanya'da 2 bin 500 Karslının bir araya gelerek yaptıkları kampanyada elde edilen gelirle Hastanenin yangın odası ihtiyacını giderdiler. Karslılar 2007 yılında da hastaneye 3 adet diyaliz makinesi bağışlamışlardı.

Almanya’nın Wesel kentinde ikamet eden Karslılar bu defa da Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde bir araya gelerek bir adım daha attılar. Yaklaşık 2 bin 500 Karslı, Kars, Ardahan ve Iğdır İlleri için omuz omuza verdiler. Burada toplanan yardımlarla Kars Devlet Hastanesi’nin önemli bir eksikliği olan yanık ünitesine katkı sağladılar. Ünitenin tam anlamıyla faaliyete geçirilmesi için yanık odası kurulmasını sağlayarak bu oda için gerekli olan donanımları hayata geçirdiler.

Haberin devamı...

Bugün (28 Şubat) Kars Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Kars ve Almanya’daki Karslılar önce hasret giderdiler ardından da açılışa geçtiler. Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç, Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Aslan, Kars Gönüllüleri Genel Koordinatörü Fahrettin Güneş ve çok sayıda Karslının katıldığı açılış renkli görüntülere sahne oldu.

Kars Ardahan Iğdır gönüllülerinden Ali Adıgüzel, Almanya’nın Wesel şehrinden Kars’a uzanan yardım kampanyasıyla ilgili bilgi verdi ve amaçlarının hem kültürlerini tanıtmak hem de doğup büyüdükleri şehir olan Kars’a vefa borcumuzu ödemek olduğunu söyledi.

Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç ise, Almanya’nın Wesel kentindeki Karslılara bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, bunun tüm Karslı işadamlarına örnek teşkil etmesini arzuladıklarını ifade etti.

Vali yardımcısı Ünal Coşkun da, Doğu’nun uygar kenti Kars’ta görev yapmanın kendisini son derece heyecanlandırdığını ve bundan gurur duyduğunu belirtti. Kars’ın yetiştirdiği yardımsever Karslıların yurt dışında bile Karstaymış gibi hareket etmelerini gördükçe daha da mutlu olduğunu kaydeden Coşkun, Almanya’da yaşayan fakat gönülleri Kars’ta bırakan Karslılara çok teşekkür ettiğini vurguladı.

Kars Gönüllüleri Genel Koordinatörü Fahrettin Güneş ise Kars’a kazandırılan bu önemli yatırımın hemşehrilerine hayırlı olmasını dileyerek, şu anda böylesine anlamlı bir hizmette Kars’ta bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu vurguladı.

Kars Devlet Hastanesi Plastik Cerrahı Uzmanı Kamuran Akyol da, açılışı yapılan yanık odası hakkında davetlilere bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum