1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Selahattin Demirtaş’tan ’Gözaltı ve Kayyum’ Tepkisi
Akşener MHP’den İhraç Edildi....

Akşener MHP’den İhraç Edildi....

Meral Akşener MHP’den ihraç edildi....

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Meral Akşener'i ihraç etme kararı aldı. Karar oybirliğiyle alındı.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Akşener'in yapılan gizli oylama ile parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Halil Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, Akşener’in parti tüzüğünün 11, 79 ve 81’inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini belirtti.

 "Müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 - (c) , (e) , (g) , (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde oybirliği ile karar verilmiştir. Ayrıca çağrı heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileriki bir tarihte sonuçlandırılacaktır” denildi.

Ne olmuştu?

Genel başkanlık için aday olan Meral Akşener ve MHP Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç kesin çıkarma talebiyle MHP Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevk edilmişti.

MHP’nin 1 Kasım Genel Seçimleri’nde yüzde 11,9 oy alarak Meclis’e 40 milletvekili ile dördüncü parti olarak girmesinin ardından olağanüstü genel kurultay çağrıları yapılmıştı.

Meral Akşener de genel başkan adayı olduğunu açıklamıştı.

Çağrı Heyeti de parti içinde kurultay çağrısı yapan muhalifler tarafından oluşturulmuştu.

Madde 78

4/c. Partiyi ve parti yetkililerini gerçek dışı iddia ve gerekçelerle şikâyet etmek ve parti yetkililerinin bilgisi olmadan parti adına resmi makamlarla muhatap olmak, yalan bilgi ve beyanda bulunmak, yetkisiz demeç yayımlamak, partinin 110 yetkili organları nezdinde demokratik ve medeni ölçüler çer- çevesinde halledilmesi gereken parti içi meseleleri, belli kademe ve silsile düzenini bozarak basın ve yayın organlarında açık şekilde tartışma ve polemik konusu yapmak

4/e. Partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozacak ve Genel Başkan, Genel Sekreter ve bunlardan sonra hiyerarşide bulunan görevlilere ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek ya da parti faaliyetlerini önemli surette aksatacak, partinin geliş- mesine mâni olacak davranışlarda ve faaliyetlerde bulunmak veya başkalarını böyle davranış ve faaliyetlere ikna ve teşvik etmek

4/g. Kongrelerde yapılan seçimlerde oy pusulalarında tahrifatta bulunmak, sahtecilik yapmak, seçimlere hile karıştırmak ve bu gibi hareketlerin içinde bulunanlarla iş birliği yapmak, yapılmış olan seçimlerin neticeleri ile ilgili şüphe yaratabilecek, gerçek dışı sözlü veya yazılı beyanda bulunmak ya da bu şekilde basın açıklamaları yapmak

4/h. Üyelik ve delege olmaktan kaynaklanan haklarını kötü- ye kullanmak suretiyle kasten Partiye zarar vermek

4/i. Sahte evrak düzenlemek ya da bu amaçla üye ve delegeleri kışkırtmak ve yönlendirmek, usulüne uygun olmayan 111 işlemler yapmak suretiyle, parti içinde huzuru bozmak, kaos yaratmak ve kamu oyunda partinin saygınlığına halel getirici davranışlarda bulunmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.