1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AKP ve BDP Ortak ÇALIŞACAK
AKP ve BDP Ortak ÇALIŞACAK

AKP ve BDP Ortak ÇALIŞACAK

Depremin 6. gününde bir araya gelen BDP ve AKP'li milletvekilleri, ortak çalışma kararı aldı.

A+A-

Depremin 6. gününde bir araya gelen BDP ve AKP'li milletvekilleri, ortak çalışma kararı aldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Planlama ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile AKP'li Van milletvekilleri, Van Rescatte Otel'de DTK ve BDP heyetiyle ön görüşme yaptı.

Görüşmeden sonra DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP'li milletvekilleri Nazmi Gür ve Sırrı Sakık ile Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Afet Kiriz Merkezi'nde bir toplantı yaptı. Toplantıda BDP ve DTK adına Leyla Zana, hükümet adına ise milletvekilleri görüşlerini aktardı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, ortak çalışma kararı alındı.

Çözüm üzerine ortak karar alındı

Toplantı hakkında bilgi veren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, alınan karar gereği hükümeti Vali, halkı ise Belediye Başkanı'nın temsil edeceğini söyledi. Halkın yaralarının acil bir şekilde sarılması üzerine bir anlaşmaya gittiklerini dile getiren Buldan, şöyle konuştu: "Biz geçmişte yaşananları bir kenara bıraktık. Bu yaralar sarıldıktan sonra onları değerlendireceğiz. Burada sadece halkın acil sorunların çözümü üzerine bir karara gittik. Karar gereği ortak çalışmayla halkın sorunlarını çözümü için acil kararlar alınması kararlaştırıldı. Bunun için halkı Belediye Başkanı, hükümeti ise Vali temsil edecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.